Dansk musik får hovedrollen ved Midem 2004

Oprettet: 14-06-2003

Kilde: Dansk Musik Informations Center

Der var spænding til det sidste, da Midem-ledelsen skulle beslutte, hvem der januar 2004 får lov til at være værter ved åbningsaftenen på årets internationale musikmesse, som finder sted i Cannes. Mange lande havde meldt sig som interesserede og kommet med bud på, hvordan de ville løse opgaven, og til sidst stod valget mellem Finland og Danmark. Valget faldt på Danmark.

Det er Kunststyrelsen, der - med opbakning i det danske musikliv og med økonomisk støtte på 2 mio. kr. fra kulturminister Brian Mikkelsen - har meldt sig som ansøger, og glæden var derfor stor da spændingen blev udløst med en opringning fra Dominique Leguern, direktør for Midem.

"Det er skam en stor ære og en kæmpe udfordring at skulle arrangere åbningsaftenen", siger projektchef Birgit Bergholt. "På sådan en aften får dansk musik den totale opmærksomhed. Der foregår ikke andet og messens 10.000 professionelle deltagere vil i løbet af aftenen kunne opleve og høre, hvad dansk musik kan byde på. Det er ikke bare lydeligt, at vi bliver synlige. Når man bliver valgt som værtsland for åbningsaftenen får man samtidig de bedste profileringsmuligheder. På de store bannere udenfor festivalpalæet vil der stå 'Discover Denmark', pressemøderne vil dreje sig om dansk musik og der vil såmænd også være plads til konferencer med dansk perspektiv".

Den danske åbningsaften skal ses som den foreløbige kulmination på en langsigtet strategi. De sidste 15 år har MIC arrangeret dansk deltagelse på Midem med den danske musikbranche som medspillere - og i 2002 indgik MIC en aftale med Danmarks Eksportråd, som betyder at Eksportrådet over en treårig periode yder økonomisk støtte til ekstra profilering via showcases på Midem. Det har betydet at danske grupper som Safri Duo, Saybia, Superheroes, Swan Lee, Junior-Senior, Carpark North, FunkStar Deluxe er blevet præsenteret for den internationale musikbranche i Cannes med gode kontakter som resultat.

Internationalt fokus på dansk musik
Når valget er faldet på Danmark hænger det blandt andet sammen med den opmærksomhed, som dansk musik i øjeblikket har på den internationale scene.

Ved dette års Midem-messe i januar 2003 deltog kulturminister Brian Mikkelsen. På en velbesøgt dansk showcase oplevede han, hvordan de danske bands trak international interesse, og Brian Mikkelsen brugte lejligheden til at erklære 2003 for musikkens år med støtte til blandt andet den rytmiske musik. "Åbningsaftenen på Midem 2004 kommer på rette tidspunkt", udtaler Brian Mikkelsen "netop nu mærker vi den store internationale interesse for dansk musik. Den danske musikeksport er på ca. 500 mio. årligt, og det er flot for et lille land som vores. Men det kan blive bedre og derfor skal 2003 være et særligt indsatsår for musikken. Den danske åbningsaften i Cannes 2004 bliver en flot sløjfe at slå på dette musikkens år".

Det bliver ikke kun Midem-deltagerne der den 25. januar 2004 kan opleve dansk musik under franske himmelstrøg. DR Rytmisk, som står for levende musikproduktion i DR, er gået ind som samarbejdspartner på åbningsshowet og sikrer dermed, at danske lyttere kan opleve 'Discover Denmark' på P3.

Læs mere på:
www.midem.com

NYHEDER

PROGRAM