Interview med Charlotte Thorsen

Oprettet: 11-06-2003


Gammel drøm på ny plade

Det er en gammel drøm, der gik i opfyldelse, da Charlotte Thorsen for nyligt udgav sin første cd.
– Det har bare været ufatteligt svært at få lov til at lave en plade. Det er noget jeg har drømt om i mange år.
Det er omkring 18-19 år siden, Charlotte Thorsen flyttede fra barndomsbyen Rønne. Da spillede hun med i Fluxx, Bornholms første funkband, og inden da var hun med i drengekoret, hvor hun spillede blokfløjte. Siden kom hun på Musikkonservatoriet i Århus, blev gift, flyttede til København, fik to børn og har et tredje på vej. Men musikken har hele tiden holdt ved, også nu, hvor hun studerer retorik.
Drømmen om at kunne udgive sin egen plade har også været der i mange år. Men på visse betingelser. For Charlotte Thorsen vil ikke bare lave om på sig selv og musikstilen, for at kunne høre sig selv på cd.
Men endelig var der et lille selskab, Cope Records, der bed på Charlotte Thorsens egen rolige stil.
– Det er nogle gange svært at komme igennem, hvis ikke man er mainstream. Jeg vil ikke bare lave hvad som helst, men jeg endte med at finde et lille selskab, hvor jeg kan få det som jeg vil. Så må jeg så tage skraldet bagefter, hvis det ikke holder. Sådan er det, når det er mig, der har været bossen i projektet.
Charlotte Thorsen indrømmer, at hun kan være stædig og insisterende. Pladen skulle være enkel, stille og rolig helt ned til det minimalistiske. Og det er den blevet. Selv titlen, »Et«, kan dårligt blive mere enkel. Det minimalistiske går også igen i alle sangenes titler, der kun er på ét ord.
– Det er for at få udtrykket frem. Jeg synes tit man hører plader, hvor sangene er druknet i arrangementerne. For mig er det vigtigt at få formidlet en stemning af ro. Det var noget jeg havde sat mig for på denne plade.
Charlotte Thorsen kan ellers godt synge mere ud. Bagefter synes hun, det var underligt men sjovt at prøve, at lægge de bånd på sig selv. Sådan skal det nok ikke være på den næste cd, hvis hun får lov at lave en mere:
– På den næste skriger jeg nok lidt mere. Nogle gange, når jeg gik ud fra studiet, så skulle jeg lige skrige ud. Det var ligesom jeg havde en trang til at få afreageret – høre noget grimt.
Både musik og tekster er Charlotte Thorsen selv mester for. Hun tager udgangspunkt i dagligdagen, det nære og vennerne. Tidligere skrev hun altid teksterne på engelsk, men siden hun begyndte at læse retorik for tre år siden, har hun ikke kunnet skrive på andet end dansk.
Hendes mand, Thomas Maintz, medvirker også på pladen, hvor hans spiller på guitarer, cither og lap steel. Derudover har hun fået hjælp af Marc Davis på kontrabas og Johnnie McCoy på trommer, Dulcimer og det noget anderledes instrument Time Manager.
Bornholmerne kan glæde sig til at atter høre Charlotte Thorsen live, når hun drager på turné til oktober. Først skal antallet af familiemedlemmer lige forøges med 25 procent. Det bliver til juli.

Af Martin Wilde, Bornholms Tidende

Bragt i Bornholms Tidende d. 24. april 2003.

NYHEDER

PROGRAM