Under åben himmel

Oprettet: 28-05-2015

Ingen sommer uden udendørs koncerter under åben himmel i Musikhuzets gårdhave. I år bydes der på albumaktuelle TV-2 og snart albumaktuelle Lis Sørensen, samt 15 års jubilæumskoncert for børn, med Sigurds Bjørnetrio.

Det liv der er
Det Gode Liv – Hvad er det? Det er først og fremmest d. 18. studiealbum fra TV-2s hånd, siden bandet blev dannet i 1981. Og så er det ifølge bandets frontfigur, Steffen Brandt, ”Det liv der er”. Heldigvis uddyber han med ordene: - Det er osse de muligheder du ser eller må kæmpe for at realisere. Det gode liv er de valg man træffer og den pris man betaler.

Det Gode Liv indeholder 11 sange, alle med udfordringen af TV-2s signaturlyd som bærende element og traditionen tro med nye legekammerater om bord. En arbejdsform, som drevet af bandets nysgerrighed og vilje til evig udvikling og fremdrift, efterhånden er blevet et fast element i den kreative proces.

Om de 11 numre, der er kommet med på albummet fortæller Steffen Brandt: - Når jeg sidder her og ser hvilke sange, der er sluppet igennem nåleøjet kan jeg konstatere, at de alle forsøger at afdække vilkåret, det moderne menneskes heroiske forsøg på ikke bare at overleve, men undervejs med en beundringsværdig stædighed osse at definere det gode liv. I praksis. I drømmen. I forestillingen. I håbet.

På albummet er der flere gæster, blandt andre den danske hollywoodstjerne Connie Nielsen, samt Panamah og Jørgen Leth. TV-2 spiller i Musikhuzets gårdhave fredag 3. juli kl. 20:00.

DR1 og Ramasjang
Sigurd Barrett fejrer, at det til næste år er 15 år siden, at Sigurds Bjørnetrio optrådte for første gang. Det markerer vi med en omfattende Danmarksturné i 2015. Sigurds Bjørnetrio er med garanti musikalsk underholdning af utrolig høj kvalitet.

Jubilæumskoncerten vil blive et tilbageblik på de ufatteligt mange sange, som er et produkt af de utallige Sigurds Bjørnetime programmer, der stadig, på 17. år, løber over skærmen på DR1 og Ramasjang, samt de mange CD’er af samme navn, som det er blevet til i årernes løb. Men der vil helt sikkert også komme smagsprøver på nogle af Sigurds nyere udgivelser, såsom ’Sigurds ABC’, Sigurds Verdensatlas’, ’Sigurd fortæller om de Nordiske guder’ og ’Sigurd fortæller om de græske guder’.

I det hele taget er der lagt op til en festlig, fornøjelig, alsidig, forrygende og ikke mindst underholdende jubilæumskoncert, når Sigurds Bjørnetrio slår sig løs. Med sig på scenen har Sigurd Barrett, udover sin trofaste følgesvend ”Bjørnen Bjørn”, de oprindelige to musikere, som har spillet med i alle årerne, nemlig; Martin Klausen på trommer og Bjarne Christensen på bas. Sigurds Bjørnetrio gi’r den gas lørdag 4. juli kl. 13:00.

Et fantastisk år
2014 var intet mindre end et fantastisk år for Lis Sørensen. Kalenderen var fyldt med mange skønne koncerter rundt i hele landet - lige fra det hyggelige Bakkehuset i Ikast, til 3 flotte og udsolgte koncerter i DR Koncerthus Store Sal, for ikke at glemme alle festivalerne og de 31.000 glade koncertgæster, der fandt vej til Plænen i Tivoli på en varm sommeraften.

Derudover rundede seneste album-udgivelse ”På sådan en morgen” et nærmest astronomisk salgstal i disse tider – nemlig 23.000 solgte eksemplarer og udløste dermed en Platinplade. Alt i alt blev 2014 et år, der cementerer Lis Sørensens enestående position inden for dansk musik.

2015 bliver ligeledes et stort koncert år for Lis Sørensen. Der er nye sange på sætlisten, og naturligvis masser af de gamle, sprællevende hits. Derudover er der igen gode nyheder på album-fronten, idet Lis løbende er i sit nyerhvervede studie og indspiller materiale til forventet udgivelse oktober 2015. Lis Sørensen indtager scenen fredag 31. juli kl. 21:00.


Billetter sælges vis vores hjemmeside www.musikhuzet.dk samt hos:

Kulturbutikken, St. Torv 6, Rønne
Bornholm Tours, Sdr. Hammer 2G, Nexø
Bornholm Velkomstcenter, Ndr. Kystvej 3, Rønne
Expert Nexø Radio TV, Købmagergade 3, Nexø
Sydbornholms Turistbureau, Torvet 30, Aakirkeby
Musikeksperten, Gågaden 8, Rønne
Allinge Turistinformation, Kirkegade 4, Allinge
Svanekegaarden, Skippergade 2-8, Svaneke

NYHEDER

PROGRAM