ANMELDELSE: Thorkil & Peter Vest

Oprettet: 03-06-2003


Alt ved det gamle
Anmeldelse af Martin Wilde
Bornholms Tidende


Alt var ved det gamle, da Torkil og Peter Vesth onsdag aften gav koncert i Bornholms Musikhus. De var, som de også synger i et af numrene, på fast klippegrund i Rønne. Her har de hjemme, her er deres stampublikum, der er med på alt.
Det kunne deres anmelder, der var til sin første koncert med Vesth, ikke være i tvivl om. Men sådan skal det også være. Det er der heller ikke tvivl om. Ellers havde fangruppen fra Skarpeskade, der havde fået siddepladser oppe bagved, selv om de stod op meget af tiden, ikke fået det de havde betalt for. Det kunne resten af publikum heller ikke være i tvivl om.

Peter og Thorkil bød på nye og gamle, flest gamle, numre. Der var alt fra Brødrene Vesth, over Mozart, Brødrene Vesth og Thøger Olesen til Brødrene Vesth. Viser og sange der stort set kun handler om karrierens gamle kærester og værtshuse. Men vi fik også lov til at stifte et nyt bekendtskab med en tidligere indbringende forretning for Peter Vesth. Nemlig hans gamle faster Valborg. Nattelivet i Østermarie, der kan være som at kure ned ad et gelænder, hvor splinterne vender den rigtige vej, blev også vendt ved flere lejligheder.

Publikum var – helt som forventet – med allerede fra første nummer. De nød Torkils finurligt fine følsomme indfølende harmonikaspil, de rystende gode caracas og hans overdådige klaverspil, der visuelt overdøver Peters guitarspil med flere længder.
Helt som forventet ville publikum da heller ikke give slip på de to spilopmagere, da koncerten blev annonceret slut. Så efter verdens korteste ventetid på ekstranummer – det tog sådan cirka 15 sekunder – hvor de to ikke engang forlod scenen – fik vi to ekstra viser. Den ene var dog genbrug, idet Peter Vesths største hit, »Veras Vinterven« både var sidste nummer i første sæt og i andet. Anden gang var dog med Torkil på klaver i stedet for harmonika.

Alt i alt en aften, der var helt som de plejer at være, når brødrene Vesth går på scenen. Selv om aftenen, ifølge en kvindelig kender af programmet, som sad ved siden af Deres udsendte, trods alt bød på enkelte nye viser og vittigheder. Men sådan skal det jo være.

NYHEDER

PROGRAM