Udenfor Sæsonen - i byen, på landet og langt ude i skoven

Oprettet: 02-07-2013

Når Steffen Brandt til september præsenterer årets Udenfor Sæsonen under Bornholms Kulturuge bliver det med fortællingen som ramme om de tre koncerter rundt på øen. Og de tre koncerter bliver afholdt på tre helt forskellige kanter af Bornholm: Bornholms Kunstmuseum i Rø, Kyllingemoderen i Almindingen og Musikhuzet i Rønne.

Steffen Brandt fortæller: ”- Kant hænger i moderne dansk sammen med udkant. Og går vi et øjeblik ind på den præmis, må der i enhver udkant være et centrum. Tanken bag kulturugen er at vi selv kan skabe dette centrum for begivenhederne. I det øjeblik et område som Bornholm beslutter sig for at vise sig selv og omverdenen hvad øen byder på af kultur, af klippefremspring, af kant ophæves den ellers rodfæstede klagesang af en konstruktiv dialog med resten af landet. Til inspiration og til opblødning af et ellers noget unuanceret billede af Danmark, lige nu!”

Historien, dramaet, eventyret bliver sat i scene af en forfatter, Stine Pilgaard, en sangskriver, Marie Key, og en moderne danser med den spanske tradition i blodet, Selene Munòz. Samlet og redigeret af Steffen Brandt og et orkester under ledelse af Christoffer Møller og Gustaf Ljunggren. Suppleret i år med et helt nyt bornholmsk talent: Søren Høst, fra Gudhjem, på altsaxofon, samt Jeppe Gram (trommer) og Jeppe Skovbakke (bas).

Fælles for de medvirkende er lysten til at fortælle vores alle sammens historie, lige nu, med humor, varme og loyalitet. Det er mere end overlevelse, det er på kanten, det er ud over kanten, hængende trodsigt i det yderste af fingerspidserne.

Torsdag den 19. september kl. 20.00
Bornholms Kunstmuseum, Rø
Otto Bruuns Plads 1
3760 Gudhjem

Fredag den 20. september kl. 20.00
Kyllingemoderen, Almindingen
Segensvej 50,
3720 Aakirkeby

Lørdag den 21. september kl. 20.00
Musikhuzet, Bornholm
St. Torv 6
3700 Rønne


Billetsalget starter mandag den 8. juli kl. 10.00
Se også Bornholms Kulturuges hjemmeside.

NYHEDER

PROGRAM