Speak your mind – også når det gælder hårde stoffer

Oprettet: 05-11-2012


Musikhuzet Bornholm er endnu en gang med i den landsdækkende kampagne Music Against Drugs. Formålet med holdningskampagnen er at markere spillestedernes holdning mod stoffer i nattelivet. Og samtidig give de unge et rygstød, så de tør står op for deres egen holdning til stoffer.

Stoffer er nemlig udover at være ulovlige, med til at ødelægge publikums fællesskab om musikken. Derfor har Musikhuzet valgt at gå med i kampagnen imod stoffer, der netop nu er at finde på landets spillesteder. Det sker af kærlighed til de unge koncertgæster og musikken og for at vise ansvarlighed og være med til at skabe et trygt natteliv.

Kampagnen Music Against Drugs markerer Musikhuzets holdning imod stoffer. ”- Vi håber, vi kan være med til at skabe et miljø, hvor unge koncertgængere føler sig trygge, og hvor de synes, det er cool at sige nej til stoffer – frem for at eksperimentere med dem,” udtaler Mette Brunemark fra Musikhuzet.

Årets Music Against Drugs kampagne har hverken løftede pegefingre eller skræmmebudskaber, men involverer målgruppen til selv at tage stilling. Under temaet ’Speak your mind – not someoneelse’s’ ønsker spillestederne at give de unge modet til at turde stå op for dem selv og sige nej til stoffer. ”- Vi opsætter bl.a. plakater på bibliotekerne, rundt om i Rønne samt på Campus Bornholm og i Musikhuzet kan alle give deres mening til kende på disse”, siger Mette Brunemark og fortsætter: ”- og når kampagnen slutter den 30. november håber vi at kunne indsamle og offentliggøre nogle spændende holdninger fra vores gæster”.

I alt deltager 45 spillesteder rundt om i landet i kampagnen, og i løbet af efteråret vil man i Musikhuzet kunne se de frivillige i Music Against Drugs T-shirts, man kan skrive på plakaterne, få en sticker og meget mere til at inspirere de unge til ikke at ødelægge koncertoplevelsen med stoffer.

Det er i år fjerde år i træk, at ’Dansk Live – Interesseorganisation for Festivaler og Spillesteder’ og Sundhedsstyrelsen i samarbejde lancerer Music Against Drugs. Kampagnen er inspireret af de gode erfaringer med flere års kampagner på landets musikfestivaler, som Dansk Live og Sundhedsstyrelsen også står bag.

Der kan læses mere om kampagnen på: http://dansklive.dk/portfolio-view/music-against/


Følgende spillesteder er med i årets Music Against Drugs-kampagne: Amager Kulturpunkt, Det Bruunske, Musikforeningen Bygningen, Culture Box, Musikklubben Elværket, Fermaten, Forbrændingen, Gimle, Gjethuset, Global, Godset, Kulturgyngen, Hagges Musik Pub, HARDER’S, Kulturhuset Islands Brygge, Klaverfabrikken, Kulisselageret, Kulturmaskinen, Kulturstationen, Kulturværftet / Toldkammeret, Loppen, Mojo, Musikhuzet Bornholm, Det Musiske Hus, Paletten, Pitstop, Portalen, Musikhuset Posten, Radar, Rust, Slagelse Musikhus, STARS, Spillestedet Stengade, Studenterhus Århus, Studenterhuset, Sønderborghus, Tapperiet, Templet, TOBAKKEN, Tobaksgaarden, Train, VEGA, Vershuset, Cafe von Hatten, Atlas/VoxHall.

NYHEDER

PROGRAM