Mads Langer gæster Musikhuzet

Oprettet: 18-08-2011

Mads Langer
Lørdag 26. november 2011, kl. 22:00

Éntre forsalg: 190,00
Éntre dørsalg: 210,00
Genre: Pop
Dørene åbnes: Kl. 21:00
Sted: Musikhuzet

Den 27-­årige skibonit har inddæmmet sin indre strøm af musik og lyrik på sit tredje album og fortæller rene, menneskelige historier. De evner har skubbet ham ud på den internationale scene.

Mads Langer har udviklet sig eksplosivt som sangskriver, og den foreløbige kulmination finder man på hans tredje album ”Behold”, der udkommer 9. maj. Her får man essensen af den konstante strøm af musik og lyrik, som Langer har flydende i sit hoved.
For i alt 80 sange var i spil, inden han fandt frem til de 12 udvalgte. 12 sange, som kunne stå den ultimative test: At tåle at blive strippet helt nøgne. - Jeg har taget en chance, for jeg har haft et enormt behov for at skære alt ind til kernen af mit udtryk. Derfor har jeg indspillet vokal og guitar eller klaver først og gerne kun enkelte gange, og så er resten bygget udenom, fortæller Mads Langer.

Lysten udsprang fra hans lange række af roste og populære akustiske koncerter. Og resultatet er et varieret album, der finder sin sammenhæng i det nære og oprigtige og i sin tætte og veldocerede produktion. Især Love Shops mangeårige sparringspartner, Mikkel Damgaard, har med fingerspidsfornemmelse løftet Mads Langer videre, men også kapaciteter som Søren Balsner, Martin Terefe og Ethan Allen giver deres besyv med. Resultatet er et udspil, hvor der under de ubesværede melodier gemmer sig en alvorstung lyrik, der indkapsler hele menneskets væsen i al dets lys og mørke.

‐ Rigtig mange skriver tekster, som bare er tom attitudesnak. Det gider jeg ikke. Er hjertet ikke med, kan jeg ikke bruge det til noget. Jeg vil gerne repræsentere noget ægte og sundt, og hvor andre glemmer menneskeligheden, vil jeg gerne have, den gennemsyrer alt, jeg laver, siger han. En god del af sangene er skrevet på Chelsea Hotel i New York, mens Langer selv lever en pendlertilværelse mellem London København. Albummet selv har også et internationalt snit, da det sendes ud i det meste af verden via Mads Langers nye pladekontrakt med Sony Music Global. Derfor rummer albummet også ”Fact--‐Fiction”, ”You’re Not Alone”, ”Remains Of You” og ”Last Flower” I nyarrangerede versioner. “You’re Not Alone” er ifølge en nylig opgørelse fra KODA det mest spillede nummer på DR’s radiokanaler i 2010.

NYHEDER

PROGRAM