30 MAR UDSOLGT: MINE AFTENER I PARADIS - I GUDHJEM

TOR / 19:30 / Forsalg: 250,- / Dør: 270,-

Singer/songwriter / Dørene åbnes 18:30 / Scala Gudhjem, Brøddegade 10, 3760 Gudhjem

MINE AFTENER I PARADIS – torsdag d. 30. marts 2023 kl. 19.30

- en intim musikalsk oplevelse i Scala Gudhjem

TV2-forsangeren Steffen Brandt og multi-instrumentalisten Gustaf Ljunggren inviterer singer-songwriter Signe Svendsen med på scenen i Scala Gudhjem.

Her fortolker de egen og andres musik i en intim musikalsk oplevelse hvor Gustaf Ljunggren akkompagnerer på nogle af de mange instrumenter han mestrer.

Signe Svendsen har netop udgivet sit sjette album ”Hvem vil ikke elskes igen” og her viser hun bedre end nogensinde før sin magiske evne til at gøre det ensomme og sårbare til noget vi alle kan være fælles om.
Kritikerne roser albummet til skyerne med hendes evne til at dykke ned i mørket og kærlighedens vildveje med hendes egen særegne autencitet.

Gustaf Ljunggren er uddannet saxofonist, men guitar, bas, klaver, bratsch og fløjte er også blandt hans ynglings instrumenter.

Steffen Brandt er vores vært og han træder også til med musikken og tager selvfølgelig snak med Signe Svendsen om musikken og livet som sådan.

Koncerten bliver optaget til TV og vil blive sendt i en redigeret udgave på et senere tidspunkt på TV 2/Bornholm.

Arrangør: Scala Gudhjem arrangerer koncerten i samarbejde Musikhuzet og TV 2/Bornholm.


Genre:Singer/songwriter
Bemærk:Unummererede siddepladser
Dørene åbnes:Kl. 18:30
Sted:Scala Gudhjem, Brøddegade 10, 3760 Gudhjem
Arrangør:Scala Gudhjem arrangerer koncerten i samarbejde Musikhuzet og TV 2/Bornholm.

31 MAR RANDERS COWBOYS

FRE / 21:00 / Forsalg: 80,- / Dør: 100,-

Dance/Pop / Dørene åbnes 20:00 / Musikhuzet

Tilbage i 2015 brød et lille musikalsk kollektiv ved navn Randers Cowboys frem på den danske EDM–scenen.

Med deres første single ”Vi Shuffler Hele Natten” gik de viralt og lå nr. 1 på Spotify i mere end 5 uger. Siden da har de udgivet en masse fede tracks, som de turnerer Danmark tyndt med.

Randers Cowboys er mere end et act – de er festen.


Genre:Dance/Pop
Dørene åbnes:Kl. 20:00
Sted:Musikhuzet

VIDEO


01 APR KALASET

LØR / 20:00 / Forsalg: 150,- / Dør: 175,-

Pop / Dørene åbnes 19:00 / Musikhuzet

Vi har sat en begrænset pulje Early Bird billetter til salg for 75 kr. - HALV PRIS - først til mølle!

--

I en flække udenfor Skanderborg bor fem unge sammen i et kollektiv. De udgør bandet KALASET. I et lydunivers af nostalgisk 80’er synthesizer og indie prægede rytmer toner de frem fra undergrunden og ud på scenen. I dette rum vil man tydeligt mærke den unge energi og kraft, som udspilles i en skarp vokal og et energibærende band. Med fængende melodier og tempofyldte numre inddrager de tilskuerne i KALASETs musikalske univers.

Bandets første single ”Riv i mit hår” har været P3’s uundgåelige og ligget på top 20 på den danske Airplayliste i 21 uger. Deres anden single ”Kaos kan være smukt” har også ligget på top 50 på listen og været spillet på både P3 og P4.

Tilbage i juni 2021 vandt de fem bandmedlemmer musikkonkurrencen Quasar, og i sommeren 2021 optrådte de på Uhørt Festival – her gav GAFFA’s anmelder dem 5 stjerner og roste dem blandt andet med disse ord: ”Ung dansk indiegruppe kan gå hele vejen til Orange scene”.

Bandet trækker stilistiske tråde til grupper som Superheroes, Broken Social Scene og The Cure, og leverer det med en nutidig blanding af dreampop og indierock. Med danske tekster skaber sangene et reflekteret og ærligt univers – disse unge har virkelig har noget på hjerte.

KALASET består af Jakob Rønn (trommeslager), Morten Holm Ørsager (forsanger og guitarist), Anders Mygind (guitarist), Sidsel Due (pianist og backing sanger) og Henrik Skov (bassist).

Siden bandet blev dannet i 2018 har KALASET vundet flere musikkonkurrencer, bl.a. den danske Emergenza festival, talentprogrammet Quasar samt Battle of Bands. Derudover har bandet varmet op for Simon Kvamm's nyeste projekt, HUGORM

Bandet har fortsat store drømme, men de har også talentet og viljen til at få dem til at gå i opfyldelse. "Ung dansk indierockgruppe kan gå hele vejen til Orange Scene", femstjernet anmeldelse fra Gaffa til deres Uhørt koncert.KONCERTEN ER ARRANGERET I SAMARBEJDE MED CLUB RISING HVOR DU SOM MEDLEM KAN KOMME TIL KONCERTER MED UPCOMING MUSIK FOR KUN 50 KR.

HAPPY HOUR i baren kl. 20-21 (fra døren åbner indtil koncerten):

10 shots 120 kr. (normalpris 25 kr. pr. shot)
4 fadøl 120 kr. (normalpris 50 kr. pr. fadøl)
3 vodka/Redbull 120 kr. (normalpris 55 kr. pr. stk.)


Genre:Pop
Bemærk:Stående koncert. Medlemmer af Club Rising og unge under 26 år kan købe billet i forsalg for 50 kr.
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Musikhuzet

VIDEO

VIDEO


02 APR GUNDE / BODILSEN / LUND

SØN / 15:00 / Forsalg: 150,- / Dør: 175,-

Jazz / Dørene åbnes 14:00 / Raschs Pakhuz

Pianisten Henrik Gunde - kendt fra “Gunde on Garner” , DR Big Band og utallige andre sammenhænge, er gået sammen med en af Europas mest roste og bedst sammenspillede rytmegrupper - bassist Jesper Bodilsen og trommeslager Morten Lund og har skabt en lille perle af en trio.

Stilen på udgivelsen kan betegnes som melodisk lyrisk triojazz med en tydelig skandinavisk tone. En slags rejse med inspirationer i det nordiske landskab, med en tydelig melankoli, men også med smil, varme og med referencer til de lange lyse sommernætter.

Trioen fortolker såvel velkendte sange fra den store Amerikanske sangskat som “My funny valentine”, “Moon River” og “Bye bye Blackbird”, og den nordiske tone slås an med Edvard Griegs “Solveigs Sang”, Lasse Gullins “Kärlekens Ögon” og Henrik Gundes “Fanølyng”

Sammenspillet er organisk, sprudlende og fyldt med overskud - en trio i højeste klasse

Line-up:
Henrik Gunde - Piano
Jesper Bodilsen - Bas
Morten Lund- Trommer


Genre:Jazz
Bemærk:Unummererede siddepladser. Medlemmer af Jazzklub Bornholm kan købe forsalgsbillet for kr. 100 eller kr. 125 i indgangen. Unge u. 26 år kan købe billet i forsalg for 30 kr. eller 50 kr. i indgangen.
Dørene åbnes:Kl. 14:00
Sted:Raschs Pakhuz

VIDEO


06 APR ELECTRONIC EASTER

TOR / 22:00 / Forsalg: 100,- / Dør: 125,-

Elektronisk musik / Musikhuzet

Vi stolte af at kunne præsentere årets vildeste elektroniske påske arrangement.

Dediker natten til: Stærkt live dj-line up, det svedigste lysshow og bastante rytmer fylder luften med mega-energi på dansegulvet. Vi ses til en uforglemmelig eksklusiv påskeevent.

Line up TBA

Du skal være fyldt 16 år for komme ind, vi tjekker ID.

KØB ET BORD OG SPRING KØEN OVER
Det er nu muligt at købe bord, hvor du får Musikhuzet bedste plads, springer køen over, får gratis garderobe og ikke mindst en super pakke med drikkevarer.

PAKKEN INDEHOLDER
Et bord m. 2 flasker valgfri sprut + en 1,5 L vand eller 6 Red Bull pr. flaske og 1 flaske shots samt fri entre.
1.500,- kr. Max 4. pr. Bord!

OBS! Vi har et begrænset antal borde, så først-til-mølle, og alle ved bordet skal være fyldt 18 år. I skal senest være her kl. 23:00. Derefter forsvinder reservation af bord, og spiritus udleveres i baren.

Du vil blive ringet op inden koncerten på det telefonnummer, som du oplyser ved købet, for at vi får tjek på, hvilke drikkevarer i ønsker.

--

Dediker natten til: Stærkt live dj-line up, det svedigste lysshow og bastante rytmer fylder luften med mega-energi på dansegulvet. Vi ses til en uforglemmelig eksklusiv påskeevent.


Genre:Elektronisk musik
Bemærk:Ved ankomst med forsalgsbillet efter kl. 23:00 betales et ekstra gebyr på 50 kr. Du skal være fyldt 16 år for at komme ind, vi tjekker ID!
Sted:Musikhuzet

07 APR KUNSTI

FRE / 21:00 / Forsalg: 120,- / Dør: 150,-

Poprock / Dørene åbnes 20:00 / Raschs Pakhuz

Kunsti er en dansk pop/rock duo der med deres liveband leverer ørehængende melodier.

Deres tekstunivers tager udgangspunkt i poesi med inspiration i ungdommen, livet og alt imellem. Derfor har bandet både catchy, ungdommelige popmelodier, men også mere nænsomme og sårbare titler.

Kunsti blev dannet i marts 2022 af Jonathan Petersen og Jonas Brandt. Allerede i april havde gruppen deres debut koncert foran et udsolgt Raschs Pakhus.

Kunsti er derudover aktuelle på dette års karrierekanonen, hvor deres sang “Ideen Om Dig” er blevet anbefalet af DR.

Hop ind og følg bandet på de sociale medier og hold øje med en række nye udgivelser, der udkommer snart.


Support: Blaa Toner
PS:
Blaa Toner


Bandet “Blaa Toner” består af to unge bornholmer-drenge, Magnus Nyvang Boesen og Samuel Kragh Jensen. Bandet opstod ved en fælles interesse af R&B musik, som også er den genre, de spiller. De har begge to erfaring med sangskrivning og musikproduktion, men at optræde på en scene, er stadig en ny verden for dem.

Support:Blaa Toner
Genre:Poprock
Bemærk:Kombineret stå og siddekoncert uden mulighed for at bestille siddeplads - kom tidligt, hvis du ønsker siddeplads.
Dørene åbnes:Kl. 20:00
Sted:Raschs Pakhuz

WEBSITE

WEBSITE


08 APR DJ ALIGATOR

LØR / 21:00 / Forsalg: 195,- / Dør: 250,-

CLUBBING / Dørene åbnes 20:00 / Musikhuzet

Få en nostalgisk fest med tramp og bas-arm, når en af Danmarks bedst sælgende Djs åbner posen med hits som ”The Whistle Song”, ”Lollipop” og ”Doggy Style”!

Tilbage i 2000 valgte DJ Aligator at brænde 180 cd’er med “The Whistle Song”, da ingen pladeselskaber troede på singlen. De 180 cd’er sendte Aligator ud til alle danske DJ’s, og så gik det ellers stærkt. “The Wistle Song” endte med at blive den mest solgte single i Danmarks og EMIs historie i 2000 og blev Dj Aligators første store internationale hit. I Danmark, Sverige, Norge og Finland indtog hittet førstepladsen i alle lande samtidig, og der gik ikke længe før 32 andre lande fulgte trop. Resultatet: 15x #1 placeringer, 12x Top3 placeringer og 5x Top10 rundt i hele verden.

Den populære DJ endte med at optræde i over 40 lande med singlen, og vandt den anerkendte og prestigefyldte pris “The Best DJ of the Year” til Big Apple Music Awards i New York – det var første gang en dansk DJ blev nomineret og oveni købet løb med
prisen.

DJ Aligator fulgte op med hits som “Lollipop”, “Turn Up The Music”, “Doggy Style” og en række andre gennembrydende sange, som ligeledes indhentede bred popularitet. Han har de sidste år stået bag pulten på et utal af scener verden over, og han er stadig klar! Det bliver en fest man sent vil glemme, når DJ Aligator fyrer op under bassen!


Support: THOBY
PS:
THOBY


Den danske DJ & Producer THOBY har hen over de seneste par år fået etableret sig et navn på den danske musikscene.

Med over 6.000.00+ streams, og med officielle remixes for australske Bombs Away, danske TooManyLeftHands og udgivelser på store udlandske pladeselskaber som Kontor Records & Smash The House så er danske

Thoby også i fuld gang med at skabe sig et navn i udlandet.

Hans sidste par års hårde arbejde har resulteret i en nominering som ”Årets Nye Danske Navn” til Club Awards 2022

Når Thoby spiller er der altid lagt op til en fest med højt niveau & en masse energi så hvis i er klar på en fest så skal i glæde jer til han indtager scenen.Support:THOBY
Genre:CLUBBING
Bemærk:Stående koncert.
Dørene åbnes:Kl. 20:00
Sted:Musikhuzet

VIDEO

VIDEO

VIDEO

VIDEO


08 APR UDSOLGT: DEN RØDE BARON

LØR / 21:00 / Forsalg: 70,- / Dør: 85,-

CLUBBING / Raschs Pakhuz

UDSOLGT - Men skal du til DJ Aligator i Musikhuzet, kommer de første 100 gratis ind til Den Røde Baron efter koncerten - først til mølle!

Tag med tilbage til dengang mp3 var noget man downloadede i Napster, en iPod var på kun 1GB, mavebæltet, og Fila var på højeste mode.

Håret blev sat med Dax Wax og alle brugte selvbruner.

DJ NICLAS & PABLO servere alle de svedige hits fra 2000 og frem til 2010.

Den gang Aligator, Infernal, Basshunter, Hampenberg og Safri duo var nogle af dem, man gav fuld bass arm til!

Køb din billet nu, for der kommer fart på!

Forsalg 70,-
Dørsalg 85,-

Pladsen er lille og billetterne er få!


Genre:CLUBBING
Bemærk:Skal du til DJ Aligator i Musikhuzet, kommer de første 100 gratis ind til Den Røde Baron efter koncerten - først til mølle!
Sted:Raschs Pakhuz

14 APR MAS

FRE / 21:00 / Forsalg: 150,- / Dør: 175,-

Hiphop / Rap / Dørene åbnes 20:00 / Raschs Pakhuz

STJERNESKUDDET MAS KLAR MED SINE STØRSTE KONCERTER TIL DATO

“MAS er kommet langt, og det er kun et spørgsmål om tid før han går fra undergrundsrapper til det helt store gennembrud.” skrev Bands of Tomorrow i den 5-stjernede liveanmeldelse af stortalentets seneste koncert. Nu er MAS klar med sine største koncerter nogensinde, når han bl.a. besøger Radar i Aarhus og Lille VEGA i København til april.


MAS er ét af de største talenter på den danske hiphopscene lige nu, og efter at have ulmet i undergrunden de sidste par års tid, er han klar til at vise sig frem for hele Danmark. Han viste for alvor, til den fuldstændige udsolgte koncert på Ideal Bar i VEGA, at han er ”Et af de mest interessante nye navne på den danske hiphopscene, MAS erobrede lørdag aften Ideal Bar, til en højenergisk koncert, der iscenesatte et bemærkelsesværdigt potentiale, med lyrikken og talentet i fokus” – skrevet af Bands of Tomorrow i deres liveanmeldelse, der gav MAS og hans band fuld plade (5 stjerner) for deres optræden. Til foråret kan publikum opleve ham, som support for Lamin på hans første Danmarksturné, hvorefter MAS er klar med sine egne koncerter, når han besøger Rønne, Skanderborg, Aarhus, Odense og København til april 2023.

Tilbage i november 2021 udgav MAS debut EP’en ”Venteværelset” og udgav en lang række fantastiske single i 2022, som bl.a. ”Langt Fra”, ”Boksning” ”Ovenpaa” med Thor Farlov og fælles EP’en med Bjørn kaldet ”Nylonhjerter”. I 2023 kan fans af rapperen forvente endnu mere musik, som MAS glæder sig til at vise på de kommende koncerter:

”Jeg glæder mig helt utrolig meget til at vise Danmark, hvem MAS er, og hvad jeg og mit dygtige band kan på større scener. Jeg har en masse ny musik med fra mit kommende debutalbum, som jeg slet ikke kan vente med at skulle spille for jer!”

Flankeret af DJ, trommeslager og saxofonist var stemningen ikke til at sætte en finger på sidst, hvor Bands of Tomorrow også skrev ”Tog man sig et øjeblik til at se sig omkring, var man ikke i tvivl om entusiasmen og glæden der indfandt sig, hvor MAS formåede at henvende sig til hver enkelt deltager og skabe en unik koncertoplevelse.” og at et gennembrud er uundgåeligt med ordene ”Derudover var vi som publikum førstehåndsvidner til dansk raps fremtid, med en fremadstormende rapper i centrum, som symbol for en generation af sårbare lyrikere.” Som MAS siger, så er der altid noget at tale om, og altid noget at komme ud med: Der er altid en historie at fortælle.

Oplev MAS med sit fantastiske band live, når de besøger Club Rising i Rønne, Walthers Musikcafé i Skanderborg, Radar i Aarhus, Frølageret i Odense og Lille VEGA i København til april. Billetterne bliver sat til salg torsdag d. 2. februar kl. 10:00.


KONCERTEN ER ARRANGERET I SAMARBEJDE MED CLUB RISING HVOR DU SOM MEDLEM KAN KOMME TIL KONCERTER MED UPCOMING MUSIK FOR KUN 50 KR.

HAPPY HOUR i baren kl. 20-21 (fra døren åbner indtil koncerten):

10 shots 120 kr. (normalpris 25 kr. pr. shot)
4 fadøl 120 kr. (normalpris 50 kr. pr. fadøl)
3 vodka/Redbull 120 kr. (normalpris 55 kr. pr. stk.)


Genre:Hiphop / Rap
Bemærk:Stående koncert. Medlemmer af Club Rising kan købe billet i forsalg for 50 kr.
Dørene åbnes:Kl. 20:00
Sted:Raschs Pakhuz

VIDEO


15 APR THE QUIGGS

LØR / 20:00 / Forsalg: 150,- / Dør: 175,-

Skotsk folkemusik / Dørene åbnes 19:00 / Musikhuzet

"Sange fra Skotland og den vide verden - en aften i folkesangens navn. Hvad enten det er traditionelt eller nyere materiale er kendetegnet for The Quiggs den melodiske sang og den gode historie. Her serveres sange, hvor sjælen når med."

"The indicators of true quality extend to the individual and collective strengths of the Quiggs themselves, for both are fine singers with a nice line in close harmony, and both are natural experts in the art of choosing excellent songs..." David Kidman, The Living Tradition.

"The Quiggs are blessed with a rare musical talent "
Kenneth Ferguson, Corstorphine folk

"The Quiggs" er en skotsk/dansk duo, der består af ægteparret Stephen og Pernille Quigg. Stephen Quigg er en veletableret folkesanger, der har levet af musikken i over 40 år. Han er opvokset på den skotske vestkyst hvor den lune humor og traditionel musik kom ind med modermælken. Stephen har i alle årene optrådt solo men indgik desuden i den legendariske skotske folkemusik gruppe "The McCalmans".

Gruppen gæstede Danmark igennem mange år, helt op til bandets ophør i 2010. Herefter vedligeholdt Stephen forbindelsen til Danmark og har i de senere år optrådt sammen med sin hustru, Pernille Quigg, som også er folkesanger og sangskriver. Pernille Quigg er, som fornavnet afslører, dansk. Hun er opvokset i en lille landsby i det østjydske landskab, hvor de gamle stadig husker en vis sangfugl i naboen's æbletræ. Siden da begav hun sig først til Irland i musikken's fodspor og senere hen til Skotland, hvor kærlighed og musik går op i ren harmoni.

The Quiggs turnerer hvert år med stor succes i Danmark, Tyskland og Holland udover deres koncerter i Skotland. Stephen og Pernille deler en fælles fornemmelse for folkesangen's tradition, og det sammenspil der foregår på scenen rækker langt ud over scenekanten. Kombinationen af de to stemmer i tæt harmoni i både traditionelle og nyskrevne sange krydret med anekdoter og et strejf af humor har vundet stor ros fra både publikum og arrangører p.g.a. dens afvekslende karakter og mange fine nuancer. En koncert med "The Quiggs" er en chance for at høre folkesang og musik i dens oprindelige form - instinktiv og udtryksfuld, smukke harmonier, og sange der lægger op til publikum's deltagelse.

Stephen Quigg: sang, guitar, banjo og bodhran (irsk tromme)
Pernille Quigg: sang og guitar


Genre:Skotsk folkemusik
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Musikhuzet

VIDEO


16 APR HR. SKÆG – OG DEN STORE HEMMELIGHED

SØN / 13:00 / Forsalg: 125,- / Dør: 150,-

For børn / Dørene åbnes 12:00 / Musikhuzet

Hr. Skægs bedste ven Vinter har forberedt en kæmpe overraskelse til Hr. Skæg, med sang og musik og en stor gave og alle er inviteret til at komme, for jo flere der er med, jo bedre. Vinter garanterer at dagen bliver en dag som ingen glemmer.

Men ikke alt er som det skal være. Hr. Skæg har gennem hele sit liv båret på en stor hemmelighed. Han har noget vigtigt at fortælle, som han aldrig har sagt til nogen før. Noget, han frygter kan koste ham alle hans venner. Det bliver på alle måder en dag som ingen kommer til at glemme!


Genre:For børn
Bemærk:Stående koncert med mulighed for at sidde på gulvet.
Dørene åbnes:Kl. 12:00
Sted:Musikhuzet

21 APR RASMUS BJERG JOHN TRIO

FRE / 20:00 / Forsalg: 295,- / Dør: 310,-

Pop / Dørene åbnes 19:00 / Musikhuzet

Genoplev nogle af John Mogensens bedste evergreens, når Rasmus Bjerg, i rollen som den folkekære sanger, fylder scenen med folkelig musik og festlig stemning.

Rasmus Bjerg har mange talenter. Et af dem er hans vidunderlige fortolkning og fremføring af John Mogensens tidløse klassikere. En aften fyldt med fællessang, tilsat en øl eller to og med hans to medmusikanter Nicholas Findsen og Lars DK sikrer han i den grad kvalitet og respekt om John´s sange. ”Fut i fejemøget”, ”to mennesker på en strand”, ”så længe jeg lever”, ”der er noget galt i Danmark” er bare et lille udpluk af Johns sange som Rasmus Bjerg + band beriger publikum med.


Genre:Pop
Bemærk:Kombineret stå og siddekoncert uden mulighed for at bestille siddeplads - kom tidligt, hvis du ønsker siddeplads.
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Musikhuzet

27 APR STANDUP COMEDY PÅ MUSIKHUZET

TOR / 19:00 / Forsalg: 95,- / Dør: 125,-

StandUp / Dørene åbnes 18:00 / Raschs Pakhuz

Kom og oplev to timers højt humør og høje grin, når en håndfuld af Danmarks sjoveste upcoming komikere kommer til Bornholm og laver stand-up.

Der vil både komme rutinerede komikere nogen du måske kender fra nettet, og nogen nye upcoming talenter som du vil blive glad for at opdage før alle andre.

Vil du have en aften i godt selskab og få trænet lattermusklerne, så køb en billet til dig og den du bedst kan lide at grine med…


Arrangør: danielblak.dk


Genre:StandUp
Bemærk:Unummererede siddepladser
Dørene åbnes:Kl. 18:00
Sted:Raschs Pakhuz
Arrangør:danielblak.dk

28 APR KARL KRISTIAN

FRE / 20:00 / Forsalg: 120,- / Dør: 150,-

Pop / Dørene åbnes 19:00 / Raschs Pakhuz

Vi har sat en begrænset pulje Early Bird billetter til salg for 60 kr. - HALV PRIS - først til mølle!

--

Karl Kristian fra Hvide Sande er dette års modtager af Autors Hæderspris 2022 (upcoming) – Ny single med video ude nu!

Karl Kristian fra Hvide Sande spejler sin musik og tekster i det jordnære. Med inspiration fra egnsfæller og ikoner som Johnny Madsen og Allan Olsen skriver Karl Kristian sig direkte ind i en folkekær tradition af trubadurer, som formår at formidle små åbenbaringer gennem dagligdagens trummerum. Karl Kristians tekstunivers runger som et ekko af Sebastians poetiske lyrik, mens selve musikken har et mere moderne islæt, der skaber associationer til Tue West. Med Karl Kristian er de danske digte igen at finde i populærmusikken, hvilket høres på debutalbummet ”Før jeg sover ind” fra 2019.

At Karl Kristians førstesingle er opkaldt efter musikerens egen hjemstavn, er ingen tilfældighed. Sangen ”Hvide Sande” indledes med ordene et skib kommer hjem.., og det er netop, hvad Karl Kristian er. Vendt tilbage til sine rødder. En opvækst i den lille vestjyske fiskerby mellem hav og fjord har formet Karl Kristian som musiker og hjulpet det nye talent til at finde sin plads på den danske musikscene. I sin stil læner han sig tæt op ad lokalsamfundets lune, hvilket også afspejler sig i hans musiske udtryk.

Karl Kristian har netop modtaget Autors Hæderspris 2022.

Det er en af de helt store danske priser og et anerkendende skulderklap til den vestjyske historiefortæller, der nu er aktuel med singlen ’Tilbage Måske Lidt Frem’. Sangen er folkelig og tager lytteren med gennem gåturen i barndomsgaderne i Hvide Sande. Autor hylder Karl Kristian’s evne til at skrive jordnære og nærværende historier, der giver associationer til danske storytellers som Allan Olsen, Johnny Madsen og Sebastian.

Eksempler på tidligere modtagere af hædersprisen: Peter Sommer, Steffen Brandt (TV2), Johnny Madsen, Sebastian, Lars Lilholt, Allan Olsen, Poul Krebs, Oh Land, Claus Hempler og mange, mange flere.

Det kommende album ”Superhelt” der udkommer til november, er skabt i samarbejde med Poul Krebs og topmusikere, der bedst er kendt bag navne som Peter Sommer og Jonah Blacksmith. Den vestjyske historiefortælling er der stadig, men lyden - den er lidt en anden!

Seneste single ’Film Fra Næsbygaard’ er allerede blevet spillet flittigt på DR P5 og er Karl Kristian’s mest spillede nummer i dansk radio!


Genre:Pop
Bemærk:Siddende koncert - unummererede siddepladser.
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Raschs Pakhuz

VIDEO


28 APR THE HEAT-MAKERS

FRE / 20:00 / Forsalg: 145,- / Dør: 175,-

Rock / Dørene åbnes 19:00 / Musikhuzet

Koncerten med The Heat-Makers lørdag 25. februar 2023 flyttes til fredag 28. april kl. 20:00 grundet et af medlemmerne i bandet er blevet indkaldt til en operation og derfor ikke har mulighed for at gennemføre koncerten.

Allerede købte billetter kan uden ombytning benyttes til koncerten på den ny dato, eller man har mulighed for at få refunderet billetten.

En eventuel refundering af billetten skal ske senest mandag 6. marts 2023.

Har du skiftet bank siden købet af billetter, eller er dine billetter betalt helt/delvist med gavekort, MobilePay, faktura eller betalingslink, kan du få billetterne refunderet ved at kontakte Ticketmasters Servicecenter her.

Er dine billetter købt på et fysisk Ticketmaster Danmark salgssted, kan du få billetterne refunderet på salgsstedet eller kontakte Ticketmasters Servicecenter her.

Gebyrer, tillæg såsom Collector Tickets samt eventuelle forsendelsesomkostninger refunderes ikke.

Kunder, som har købt billet i Kulturbutikken eller andre fysiske forsalgssteder, kan få refunderet deres billet i Kulturbutikken--

The Heat-Makers inviterer til danseaften som i de gode gamle dage.

I forlængelsen af udgivelsen af The Heat-Makers nye album Cry to Me inviterer det Bornholmske orkester til en festlig aften i Musikhuzet.

Dansegulvet er gjort klar, øllene er på køl og stemningen er i top når orkesteret tager hul på deres 17. sæson med nye numre og brylcreme i håret.

The Heat-Makers har siden 2006 spillet utallige koncerter hvor de præsenterer autentisk 50/60’er musik som det lød dengang bilerne osede og benzinen var billig.
Orkesterets nye album Cry to Me er første udgivelsen siden EP’en Lonesome Town tilbage i 2016.

På det nye album finder man 14 covernumre i bedste Heat-Makers stil. Albummet kan selvfølgelig købes til arrangementet.
Musikhuzet har mange gange dannet rammerne for en skøn aften med orkesteret. Det er bl.a. blevet til flere danseaftener, to Elvis Shows, en Buddy Holly aften og senest var det en anderledes ”Unplugged” aften.

Februar 2023 præsenterer orkesteret nye numre og det bedste fra de mange år på landevejen!


Genre:Rock
Bemærk:Kombineret stå og siddekoncert uden mulighed for at bestille siddeplads - kom tidligt, hvis du ønsker siddeplads.
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Musikhuzet

VIDEO


29 APR DOPHA

LØR / 21:00 / Forsalg: 150,- / Dør: 175,-

Pop / Dørene åbnes 20:00 / Raschs Pakhuz

P3-GULD NOMINEREDE OG SINGLE-AKTUELLE DOPHA ANNONCERER SIN STØRSTE TOUR TIL DATO

Efter en hæsblæsende sommer foran tusindvis af jublende publikummer på toneangivende festivaler som Roskilde Festival, Northside, Heartland, Musik i Lejet og Smukfest, har Dopha netop udgivet sin nyeste single ´Frenemies´, der gik direkte ind som ’Ugens Uundgåelige’ på P3. Nu annoncerer P3-Guld nominerede Dopha sin hidtil største tour, hvor hun med sit band besøger 15 byer landet over i foråret 2023.

Dopha’s sommer har budt på mange vilde oplevelser, herunder en debut på dette års Roskilde Festival, hvortil Soundvenue kvitterede hendes triumf af en optræden med 5 stjerner og følgende udtalelse:

”Rendyrket poptriumf på Roskilde Festival: Dopha var i ekstraordinær topform.”

Til foråret 2023 fortsætter triumfen når Dopha og hendes band spiller hendes største hits fra debutalbummet, så som ’The Game’ og ’Happy For Me’, samt sange fra det kommende album. Publikum kan glæde sig til at opleve Dopha’s mix af rørende ballader fyldt med storhed og legende melodier, som man ikke kan lade være med at danse til, og Dopha og band leverer et råt og rocket lydbillede, der går perfekt i spænd med hendes nærvær, energi og fantastiske vokal. Dopha udtaler:

”Jeg glæder mig helt enormt til den her tour og især til at kunne præsentere mine nye sange i et live-format, for allerede, da jeg sad med dem i studiet, kunne jeg mærke, at de her sange er lavet til at blive spillet på en scene. Jeg vil skabe koncerter med både plads til min energiske headbanging-energi, mens sangene også lægger op til nogle mere inderlige øjeblikke. Og så glæder jeg mig til alt det uforudsigelige - som også skaber ægte live-magi.”

Dopha har siden sin debut i 2021 vundet prisen for ’Årets talent’ ved Carl Prisen, som udpegede hende som "En seriøs kandidat til Danmarks næste store internationale superstjerne”, spillet succesfulde koncerter på de to store, internationale festivaler by:Larm i Oslo og Reeperbahn Festival i Hamborg, samt høstet nomineringer for ’Årets sang’ på Steppeulven og ’Årets nye danske livenavn’ ved Danish Music Awards. Hendes debutalbum fra samme år fik intet andet end 5-stjernede anmeldelser og adskillige af sangene kom i heftig rotation på radio, hvoraf singlen ‘Happy for Me’ toppede som #2 på radio airplay-charten.

Dopha er nu i færd med at færdiggøre sit andet album, hvorfra radiohittet ´Pity Party´ gav lytterne et smugkig ind i processen, samt lyden som præger hendes kommende album, hvor lytterne kan forvente en modigere og mere rå Dopha end nogensinde før. Dopha’s seneste single ’Frenemies’, der blev udvalgt som ’Ugens Uundgåelige’ på P3, formår både at omfavne hendes pop-rock- og singer-songwriter-egenskaber og er i den grad med til at bekræfte, at man kan forvente en kraftfuld udforskning af pulserende, melankolsk poprock.

Dopha og band besøger 15 byer lander over i april og maj 2023. Billetter til hendes kommende tour går i salg torsdag d. 22. september kl. 10:00.

Koncerter
On. 5/4 – Albertslund, Forbrændingen
To. 6/4 – Odense, Posten
Fr. 7/4 – Herning, Fermaten
Lø. 8/4 – Aalborg, Musikkens Hus
On. 12/4 – Esbjerg, Tobakken
To. 13/4 – Sønderborg, Sønderborghus
Fr. 14/4 – Silkeborg, Kedelhuset
Lø. 15/4 – Viborg, Paletten
On. 19/4 – Aarhus, Train
To. 20/4 – Kolding, Godset
Fr. 21/4 – Grenå, Pavillonen
Lø. 22/4 – Randers, Værket
On. 26/4 – Birkerød, MantziusLive
To. 27/4 – Køge, Tapperiet
Fr. 28/4 – Holbæk, Elværket
Lø. 29/4 – Rønne, Musikhuzet Bornholm
On. 3/5 – Helsingør, Toldkammeret
To. 4/5 – Roskilde, Gimle
Fr. 5/5 – Vordingborg, STARS
Lø. 6/5 – København, VEGAKONCERTEN ER ARRANGERET I SAMARBEJDE MED CLUB RISING HVOR DU SOM MEDLEM KAN KOMME TIL KONCERTER MED UPCOMING MUSIK FOR KUN 50 KR.

HAPPY HOUR i baren kl. 20-21 (fra døren åbner indtil koncerten):

10 shots 120 kr. (normalpris 25 kr. pr. shot)
4 fadøl 120 kr. (normalpris 50 kr. pr. fadøl)
3 vodka/Redbull 120 kr. (normalpris 55 kr. pr. stk.)


Support: Kaizer
PS:
Kaizer


I danske Kaizer finder man det skærende møde mellem fandenivoldsk punk-energi og storladen elektropop. Kaizer er særligt kendetegnet ved sin fængslende vokalpræstation, der har en rå og utæmmet nerve, som omsluttes af støvet guitar-støj, og et råt, elektronisk landskab. Kaizer indtager gerne scenen med stor autoritet og en teatralsk mine, som da hun vandt TAK ROCK’s live-konkurrence og spillede til Smukfests Live Camp i 2022, og er netop annonceret som act på dette års SPOT Festival 2023.

“Pop med et mørkt twist..” skrev GAFFA, da Kaizer EP-debuterede med Crying Like a Rose i 2021, hvor hjemmebryggede beats og et råt, elektronisk landskab møder veldrejede pop-melodier. EP’en høstede fire stjerner hos GAFFA og modtog også roser fra Soundvenue og indiebloggen Good Because Danish, der kårede den som bedste EP i 2021 i Musiklivet på P6.

Kaizer begyndte 2022 med to indstillinger til GAFFA-Prisen, imens det seneste singleudspil Hello The Beat, fra det kommende debut-album, landede i GAFFA’s januar magasin, og allerede fået international branchebevågenhed som soundtracket til Music City Network—det internationale samarbejde mellem branchefestivaler som Reeperbahn, Eurosonic, Vill Vill Vest og SPOT—såvel som i japanske reklamefilm for videospillet League of Legends.


Support:Kaizer
Genre:Pop
Bemærk:Stående koncert. Medlemmer af Club Rising kan købe billet i forsalg for 50 kr.
Dørene åbnes:Kl. 20:00
Sted:Raschs Pakhuz

VIDEO

VIDEO

VIDEO


04 MAJ BJARNE KURE – SMUKKE SANGE PÅ DANSK OG SVENSK

TOR / 20:00 / Forsalg: 150,- / Dør: 150,-

Troubadour / Dørene åbnes 19:00 / Raschs Pakhuz

Bjarne Kure synger denne aften sange af Kim Larsen, Sebastian, Bjørn Afzelius og Cornelis Vreeswijk. Undervejs fortæller Bjarne om de 4 kunstnere – og om hvordan de 4 sangskrivere hver især har påvirket Bjarnes indgangsvinkel til musikken.

Der kommer sange som alle kender og kan synge med på – og der kommer også sange som nogle måske ikke kender.

Mange kvinder bliver præsenteret for publikum fra scenen – f.eks. Nanna, Rose, Juanita, Felicia, Veronica og Kvinde Min.

Aftenens gæstesolist bliver saxofonisten Nils Jespersen, som vil løfte loftet med sit melodiøse solospil i nogle af melodierne. Dette er en helt ny konstellation, og det er rigtig spændende.

Aftenen bliver præget af musikalske fortolkninger af danske og svenske sange i skøn skandinavisk sammensætning.


Genre:Troubadour
Bemærk:Unummererede siddepladser
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Raschs Pakhuz

VIDEO


05 MAJ MGP ALLSTARS 2023

FRE / 19:00 / Forsalg: 160,- / Dør: 200,-

Pop / Dørene åbnes 18:00 / Musikhuzet

Vinderen Sophia fra børnenes MGP i Musikhuzet. Derudover deltager Gustav & Magne, samt Dysseband.

Måske så du og dine børn MGP fra Næstved Arena. Musikhuzet er glade for at vi nu kan offentliggøre at både vinderen Sophia, og nr. 2 Gustav og Magne deltager i showet i Musikhuzet St. Bededag den 5. maj kl 19.00. Nu kan vi så offentliggøre at 3 og sidste deltager bliver de 4 medlemmer i Dysseband.


Sophia på 12 år blev en suveræn vinder med melodien "Det banker". Sophia lærte sin første sang, da hun var to år gammel, og hun har set MGP, så langt tilbage som hun kan huske.

Sangen ‘Det bare tanker’ handler om, at man skal prøve at lade være med at sammenligne sig selv med andre, da det kan gøre én rigtig ked af det. Sophia håber på, at hendes sang får andre til at tænke over, at man er god nok, som man er.

I Sophias fritid synger hun i to bands, hun elsker at tegne, være sammen med sine venner og sin hund.

Sophias livret er tarteletter, og så elsker hun at gå sent i seng!

Gustav og Magne blev nr. 2 med sangen "gi' dem til mig". 

Gustav og Magne drømmer om at have flere penge, for når man er ung, så er det fedt at have sine egne penge og købe det, man vil. De er 13 år gamle, og når man ikke er fyldt 15 år endnu, så kan det være svært at få et job. Idéen til sangen ‘Gi dem til mig’ kom i forbindelse med en projektopgave i skolen,
hvor emnet var penge.

Drengene har været bedste venner siden 4. klasse, og de elsker at hænge ud i Gustavs garage, som er lavet om til en musikgarage. Her kan drengene rigtig nørde musik.

Gustav er vild med tage billeder med sit spejlreflekskamera, elsker at hænge ud med sine venner, og så hader han at tømme opvaskemaskinen.

Magne går til gymnastik, cello og kor, og så hader han at svinge støvsugeren
agne deltager i årets fedeste familiefest.

Søskendeparret Iben og Axel danner sammen deres venner Alvilde og Ulrik bandet Dysseband. Pigerne er 9 år gamle, og de er klar til give den gas som forsangere, mens de to 13-årige drenge styrer instrumenterne med hård hånd. Axel er at finde på klaveret og Ulrik på trommerne.

Kunstnernavnet ‘Dysseband’ er stærkt inspireret fra byen, hvor de kender hinanden fra – nemlig Dyssegård. Pigerne har gået i børnehave sammen og drengene går i samme folkeskoleklasse. De deltog med sangen ‘På Tur’ der handler om, at man skal ud på tur og have det fedt. Ulrik og Axel har skrevet melodien til sangen, og de to piger Iben og Alvilde har skrevet teksten.

Fælles for bandet er, at de alle elsker musik, men udover det, så elsker de to drenge at spille tennis, og de to piger er vilde med lave gymnastik!

I Musikhuzet glæder vi os til at se alle børn og voksne, som er vilde med god musik, rød løber, glimmer og glitter, til årets fedeste familiefest.


Genre:Pop
Bemærk:Unge under 26 år forsalg kr. 80. Stående koncert.
Dørene åbnes:Kl. 18:00
Sted:Musikhuzet

WEBSITE


05 MAJ GUNNI TORP - PÅ CHRISTIANSØ

FRE / 20:00 / Forsalg: 120,- / Dør: 150,-

Moderne folkemusik / Dørene åbnes 19:00 / Månen, Christiansø, 3760 Gudhjem

Sangerinde, musiker og sangskriver, Gunni Torp skriver moderne viser, smædesange og kærlighedshymner. Jagten går gennem hjertesorger, ensomhed, venner, løgne, børn, kvindeliv, natteliv og hverdag for at finde det hele menneske. Humor er en fast følgesvend – ligesom en stor portion indignation – og en ligefremhed i det danske sprog, der ligger sig et sted imellem havnearbejder-jargon og feminin poesi.

Det er folkemusik af den knugende slags – med spor til balkan, blues og 70’ernes beatmusik. Her er ærbødige hilsner til forbillederne Tom Waits og Nick Cave – og kærlighed til den upolerede lyd af gamle instrumenter.

Gunni optræder med harmonika og rå røst – med fortællinger og usandsynlige anekdoter. Hun har optrådt og turneret med forskellige bands i balkangenren og med sin egen musik, siden 2009. Gunni Torp har udgivet 4 albums og medvirket på adskillige, bl.a. Kasper Spez’s ”Logi”.

Fotograf: Jesper Kofoed.

Arrangør: Arrangeret i samarbejde med Christiansø Støtteforening.


Genre:Moderne folkemusik
Bemærk:Siddende konce
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Månen, Christiansø, 3760 Gudhjem
Arrangør:Arrangeret i samarbejde med Christiansø Støtteforening.

VIDEO


06 MAJ BINÆR

LØR / 21:00 / Forsalg: 120,- / Dør: 150,-

Hiphop / Rap / Dørene åbnes 20:00 / Raschs Pakhuz

Vi har sat en begrænset pulje Early Bird billetter til salg for 60 kr. - HALV PRIS - først til mølle!

--

BINÆR + support (live) 2023

To af de bedste live-rappere herhjemme med en af spillets varmeste producere i ryggen.

“Der har været suveræn stemning til hele showet, der cementerer Binær som en fuldfed gruppe, der står på sine egne ben, og ikke bare et sideprojekt. Og der kommer tilsyneladende mere, for som de rapper: “Folk vil partout have en part tre” - Gaffa

Sådan skrev Gaffa i sin 5-stjernede live-anmeldelse sidst Binær spillede live (2021) i takt med samfundets slæbende tilbagekomst. I foråret 2023 er gruppen klar med ny musik og nye koncerter.

Binær er et makkerskab mellem to af landets teknisk og lyrisk dygtigste rappere flankeret af en af de stærkeste hiphop-producere. Trepac og Mund de Carlo på mikrofonerne.
Xeren på knapperne. Samtidigt er det et samarbejde mellem to selvgjorte hiphop-labels i mulden, Echo Out og Struglaz.

I 2016 udgav Binær albummet ’Umage’ og i efteråret 2019 droppede opfølgeren til den anmelderroste debut. DK’s på daværende tidspunkt mest aktive hiphop-blog ’Det Godt Nok’ tildelte 2’eren,’GODS’, 5 stjerner med bl.a. følgende ord:

”De leverer højdepunkt efter højdepunkt, og tilføjer en god håndfuld stærke numre til et allerede skræmmende stærkt bagkatalog. Trepac og Mund de Carlo er pt. de teknisk dygtigste rappere vi herhjemme. Ikke nok med det, så er deres tekster vedkommende, rammende og så enormt velskrevne og gennemarbejdede at deres arbejdsmoral og kærlighed til håndværket siver ud i gennem højtalerne. Alt dette gør, at ’GODS uden tvivl er årets allerbedste udgivelse”.

I november 2019 buldrede Binær fra et udsolgt Pumpehuset rundt til ni byer i kongeriget og mødte dedikeret opbakning fra deres loyale fangruppering, de såkaldte ’Binibers’.

Efter deres aflyste Roskilde Festival koncert sommeren 2020, har trioen brugt tid i studiet og arbejde på nyt materiale, som vi højst sandsynligt får mulighed for at opleve denne aften!

Binær or be square


Genre:Hiphop / Rap
Dørene åbnes:Kl. 20:00
Sted:Raschs Pakhuz

VIDEO

VIDEO


11 MAJ UDSOLGT: FOREDRAG MED RASMUS TANTHOLDT

TOR / 19:00 / Forsalg: 309,- / Dør: 309,-

Foredrag / Dørene åbnes 18:00 / Musikhuzet

Foredrag med Rasmus Tantholdt - Fortællinger fra Verdens Brændpunkter

Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs- og katastrofeområde. Han var den eneste skandinaviske journalist der rapporterede fra Kiev i de kritiske uger under russernes invasion af Ukraine. Han har dækket krigene i Irak, Afghanistan, Syrien og det arabiske forår.

Hør ham fortælle om livet bag kameraet, om de etiske og moralske dilemmaer han tit står overfor, om de alvorlige historier, men også de mange pudsige episoder. Selv føler Rasmus, at han har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv.

Foredraget med Rasmus er inspirerende og oplysende og altid brand aktuelt. Formidlet med stor hjertevarme, empati og med plads til humor, til trods for de barske emner, der bliver taget op.

Om Rasmus Tantholdt:
Rasmus blev uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i juni 2000. Han begyndte på TV2 Nyhedernes indlandsredaktion i juni 2000 og på udlandsredaktionen fra 2003. Rasmus har modtaget adskillige priser for sit journalistiske arbejde og talent; han fik tildelt et German Marshall Fellowship i 2006, vandt Steen Bådsgaard Prisen i 2009, og i 2012 og 2014 vandt han TV-prisen for årets bedste nyhedsindslag, der uddeles af mediebranchen. I 2022 vandt han Publicistprisen for sit arbejde i Ukraine.

Ses vi?

Arrangør: MOD TIL


Genre:Foredrag
Bemærk:Unummererede siddepladser.
Dørene åbnes:Kl. 18:00
Sted:Musikhuzet
Arrangør:MOD TIL

12 MAJ ALBERTE WINDING MED BAND

FRE / 20:00 / Forsalg: 270,- / Dør: 300,-

Pop / Dørene åbnes 19:00 / Musikhuzet


Vi kan med stolthed præsentere en af dansk musiks mest nærværende stemmer – Alberte Winding, som med sin varme og poetiske sensitivitet har rørt generationer af voksne og børn i mere end 35 år.

Efter Albertes bogudgivelse, Kastevind – erindringsglimt fra barndom og ungdom, fortsætter historierne i musikken, live på scenen, med både nye og gamle sange fra Alberte Windings dejlige repertoire.

Albertes sange om at finde kærligheden, om at holde gamle og nye venner i hånden, om de mørke dage og de lyse nætter, bliver kædet sammen af små anekdoter. Fra barndommens sodavand med brus og udi det voksne livs komplicerede dans med kærester, fester, børn og alt det der gudskelov kommer efter.

”Vi vil altid gerne sende folk varmt afsted, og vi gør os umage for at være sammen, der hvor stemningen har den rigtige tykkelse til musik. Der hvor det skrøbelige knækker og bliver til et smil.”

--

Koncerten med Alberte Winding med band lørdag 19. november 2022 kl. 20 flyttes til fredag 12. maj 2023 kl. 21 pga. sygdom i bandet.

Allerede købte billetter kan uden ombytning benyttes til koncerten på den ny dato, eller man har mulighed for at få refunderet billetten.

En eventuel refundering af billetten skal ske senest mandag 28. november 2022.


Genre:Pop
Bemærk:Siddende koncert - unummererede siddepladser.
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Musikhuzet

VIDEO


13 MAJ AUDITION DAYS

LØR / 20:00 / Forsalg: 50,- / Dør: 100,-

Upcoming / Raschs Pakhuz

Kom med til en aften med dybde og bredde i Raschs Pakhuz, når vi præsenterer tre spændende navne.

Koncerten er en del af AuditionDays, der arrangeres af ORA (Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere), og som er støttet af Statens Kunstfond.

Der er AuditionDays-koncertaftener i en række byer i alle 5 regioner her i foråret:
18. marts - Paramount - Roskilde
12. april - EKHO EKHO - København
13. april - Loppen - København
13. april - MONO - Aarhus
22. april - Paramount - Roskilde
04. maj - EKHO EKHO - København
11. maj - Richter - Gladsaxe
11. maj - Stars - Vordingborg
13. maj - Musikhuzet Bornholm - Rønne
13. maj - KONFUS - Esbjerg
24. maj - Maskinhallen - Frederikshavn
25. maj - MONO - Aarhus
27. maj - Studenterhus - Odense
08. juni - Den Runde Pavillon - Brønderslev

Alle rytmiske genrer er velkomne.

Der var deadline for ansøgninger søndag d. 12. februar kl. 23.59.

Læs mere her:
https://ora.dk/auditiondays/


Genre:Upcoming
Sted:Raschs Pakhuz

WEBSITE


19 MAJ UDSOLGT: THOMAS BUTTENSCHØN - KLEMENS KRO

FRE / 20:00 / Forsalg: 180,- / Dør: 200,-

Pop / Dørene åbnes 19:00 / Klemens Kro, Klemens Storegade 12, 3782 Klemensker

Musikhuzet og Klemens Kro i nyt samarbejde. Thomas Buttenschøn - og dem, du ved nok

Musikhuzet er Bornholms regionale spillested, og afvikler koncerter over hele Bornholm.

Musikhuzet har tidligere med stor succes afholdt koncerter i Sankt Clemens Kirke. Nu er der indgået endnu et samarbejde om live musik i Klemensker. Musikhuzet har i længere tid fulgt med i det imponerende og store arbejde Linette og Rasmus Linntrup har præsteret på den tidligere så forfaldne Klemens Kro.

Da Musikhuzet henvendte sig om et samarbejde om en koncert, var Linette og Rasmus straks med på ideen. Det var netop en af de tanker med stedet, de også selv havde haft. Fra Musikhuzets side håber man at det bliver starten på et godt samarbejde, med flere koncerter i fremtiden. Med Musikhuzet erfaringer hjælper man gerne nye arrangører i gang med at afvikle proff koncerter, så de senere selv kan arrangere koncerter.

Der har været landevejskro med en historie der går 450 år tilbage i tiden og gennem årene har der været mange fødselsdage, bryllupper og kroballer. Nu skal den gamle festsal på Klemens Kro igen genlyde af musik. I Kristi Himmelfartsferien, fredag den 19. maj kommer Thomas Buttenschøn bevæbnet med guitar, klaver og et arsenal af sange og gode historier. Thomas Buttenschøn er snart aktuel med sit 12. studiealbum, der får titlen “Sange om dem, du ved nok”, og det kredser om kærlighed, mennesker og familierelationer.

Thomas Buttenschøn har med god grund ry for at nå langt ud over scenekanten og ind i hjerterne på tilhørerne, når han krydrer sine populære sange med sjove anekdoter og finurligheder. Han har ordet i sin magt, og med sin kombination af fortælleglæde, hverdagspoesi og fantastisk musik, har han gennem årene stået bag stribevis af ørehængere og store hits.

Buttenschøn har altid noget på hjerte, og nu er hans karakteristiske stemme og sprudlende showmanship atter klar til at tage publikum med på en rejse, hvor det er helt okay at både grine og græde.

Billetsalget starter lørdag den 25. feb. kl 10.00, men allerede fredag aften vil der være et begrænset antal billetter til salg til Klemens Kro spilleaften.

Arrangør: Musikhuzet og Klemens Kro


Genre:Pop
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Klemens Kro, Klemens Storegade 12, 3782 Klemensker
Arrangør:Musikhuzet og Klemens Kro

19 MAJ JUNCKER - I SVANEKE

FRE / 20:00 / Forsalg: 130,- / Dør: 150,-

Pop / Dørene åbnes 19:00 / Kulturhuset Frem, Brænderigænget 10, 3740 Svaneke

Nu er det et helt nyt album på vej! I foråret 2023 udsendes en række singler efterfulgt af et album. Juncker er i topform, skriver fantastiske sange og synger direkte ind i dit hjerte.

Juncker er for alvor kommet op i publikums bevidsthed, da han i 2022 tog det modige valg at deltage i Dansk Melodi Grand Prix med sit eget nummer ’Kommet For At Blive’.

Sidst i 2021 udsendte Juncker sine allerbedste sange på et album, som hedder ”Længere Nede Ad Vejen”. Albummet bliver efterfulgt af en LIVE tour.

Albummet indeholder hits, som ikke tidligere er blevet udgivet på cd eller vinyl bl.a.: ’Wallenberg’ og ’Udover Brønshøj’ - samt et par nye sange, hvor en af disse byder på et samarbejde med Andreas Odbjerg; nemlig nummeret ’Evigheden Mellem Os’.

At Juncker også har leveret hele fire(!) titelmelodier til alle sæsoner af nogle af de mest sete danske Tv-programmer i nyere tid - "Kurs mod fjerne kyster" med Beha-familien - taler også sit eget sprog.

Juncker ramte med ’Mogens og Karen’ den danske sjæl med teksten om et nabopar, der trods deres tilforladelige navne nærede giftige bær og en gal hund i haven. Eftertænksomheden og de catchy tekster og kompositioner har altid været kendetegnende for Juncker. Junckers tekster bugner af kvaliteter, de er spækket med flotte billeder og metaforer men også overdreven melankoli og modløshed.

Anmelderne tog rigtigt godt imod Junckers forrige album, GLOBUS NV (2018), og kaldte det bl.a. ”hans mest helstøbte album” (GAFFA, 5***** stjerner) og ”nogle af hans bedste popsange i karrieren” (Fyens.dk, 5***** stjerner).

NU kan man igen opleve Juncker med evergreens og nye hits… Og nu med en DMGP sang på sætlisten også!

Arrangør: Arrangeret i samarbejde med NoName.


Genre:Pop
Bemærk:Unummererede siddepladser. Medlemmer af NoName Svaneke kan købe forsalgsbillet for kr. 100,-
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Kulturhuset Frem, Brænderigænget 10, 3740 Svaneke
Arrangør:Arrangeret i samarbejde med NoName.

VIDEO


20 MAJ ÅRETS STØRSTE DISCO & FUNK PARTY MED MILLING & MOLBECH

LØR / 22:00 / Forsalg: 198,- / Dør: 248,-

CLUBBING / Dørene åbnes 21:00 /

BILLETSALGET BEGYNDER TORSDAG 9. MARTS KL. 10.00

Vi har sat en begrænset mængde Early Bird billetter til salg for 150 kr. - først til mølle!

--

Henrik Milling & Nicolai Molbech er Danmarks to funk masters! OG NU ER DE TILBAGE!

Kendt fra programmerne FUNKSHOWET & "FONK! det er lørdag".

Der er dømt 100% danse garanti.

Milling & Molbech servere 3 timer med alt det bedste fra funkens verden og alle de store disco klassikere.

Musikhuzet omdannes denne aften til et stort Studio 54 med drinks og lysshow fra de sprøde 70’er og de unge 80’er.

Da Milling & Molbech besøgte Bornholm sidste gang blev billetterne revet væk, så gik du glip af årets største disco i 2022, så har du chancen nu!

Undgå udsolgt og køb din billet nu!

Arrangør: Arrangeret i samarbejde med Pineapple Events.


Genre:CLUBBING
Bemærk:Stående og ikke mindst dansende koncert.
Dørene åbnes:Kl. 21:00
Arrangør:Arrangeret i samarbejde med Pineapple Events.

VIDEO


25 MAJ FOREDRAG MED EMIL MIDÉ ERICHSEN - ET ARKTISK EVENTYR

TOR / 19:00 / Forsalg: 299,- / Dør: 299,-

Foredrag / Dørene åbnes 18:00 / Musikhuzet

Kompasnålen peger mod nord, skiene er klikket på og forude venter os knap 200 km med 80-90 kilo tunge pulke på slæb. Det er første dag, og temperaturen er minus 27 grader. Det blæser og de første forfrysninger har allerede sat sig i ansigtet, i fingrene og på fødderne. Jeg er mere på udebane end nogensinde før, og aldrig har der været længere til en turkisblå ankerbugt og en svalende, tropisk vind over dækket på Havana.

I foråret 2021 begynder Emil at planlægge en tur mod nord sammen med sin Siriuspatrulje-ven Christian Liebergreen. Alfred og Theis melder sig klar til eventyr, og træningen starter op et lille år før afrejse. Drømmen er simpel, men vejen er lang. I april 2022 vil de fire drenge stå på toppen af verden - på klodens nordligste punkt, Nordpolen. Drengene skal i form, og lære alt hvad det kræver at overleve i Arktis. For selv de mindste fejl i den utilgivelige kulde kan slutte ekspeditionen og i værste fald være livsfarlige. Den lange forberedelse er fysisk, men også mental, og da han undervejs i forberedelserne bliver far for anden gang, melder spørgsmålet sig; Hvorfor overhovedet tage på eventyr?

I dette nye foredrag med Emil Midé Erichsen kommer tilhørerne med på en tur mod de nordligste breddegrader. Corona og krigen i Ukraine giver udfordringer og planerne må ændres i sidste øjeblik, men rejsen ind i nogle af livets store spørgsmål bliver kun styrket af bumpene på vejen. Og bliver en påmindelse om, hvor vigtigt det er at tage stilling og tage livet i egne hænder. Det er blevet til en fortælling om at tage på eventyr som brødre, om ægte følelser og svære valg. Og om at være mand, far og eventyrer i 2022.

Ses vi?


Arrangør: MOD TIL, Skodshøjen 55, 8240, Risskov, Danmark


Genre:Foredrag
Bemærk:Unummererede siddepladser
Dørene åbnes:Kl. 18:00
Sted:Musikhuzet
Arrangør:MOD TIL, Skodshøjen 55, 8240, Risskov, Danmark

27 MAJ TROELS SKOVGAARD & FRIENDS - I DOMEN

LØR / 20:00 / Forsalg: 150,- / Dør: 175,-

Blues / Dørene åbnes 19:00 / Domen, Kampeløkken Havn, Allinge

Vi har sat en begrænset pulje Early Bird billetter til salg for 100 kr. - først til mølle!

Troels Skovgaard (guitar/vokal) er singer/songwriter, guitarist arrangør, producer med tre soloalbums i bagagen og skriver iørefaldende sange i country/pop genren tilsat blues og en knivspids jazz.

Han har siden 2011 indtaget den tavse hjørneplads, bevæbnet med jazz-guitar i “Ørkenens Sønner”.

VINDER AF INTERNATIONAL KONKURRENCE I UK

I 2021 udgav Troels Skovgaard EP’en Someday My Ship Will Come In.

Herfra blev singlen Wash My Blues Away vinder af UK Songwriting Contest 2021 i Jazz & Blues kategorien.

Således fik Troels Skovgaard, internationalt, blåstemplet sin position som ophavsmand til en af årets bedste blues-sange.

SELECTED – SKAMROST AF BLUES 21

I efteråret 2022 udsendte Troels Skovgaard albummet SELECTED.
Også her er Troels’ skib kommet godt til kaj, for albummet er i den grad faldet i god jord hos den internationale anmelderside Blues 21. Her syntes redaktionen så godt om
albummet, at det blev udvalgt i deres Disc Select-kategori, og bl.a. fik følgende ord med på vejen:

”Dette album skal lyttes grundigt til med alle dets smagfulde og elegante nuancer. Den underliggende og farverige palet af detaljer, drager lytteren ind og gør det til en fornøjelse
at lytte på igen og igen.”
- Blues21.com

TROELS SKOVGAARD har i løbet af sin solokarriere bevæget sig mellem smukke, akustiske ballader med flerstemmige vokaler og elektriske blues/rock-numre, undertiden med en jazzy flavour. Stilarterne kan sammenfattes i det univers der hedder Contemporary Blues. Troels’ guitar-touch og lyd er blevet et trademark for ham, og genkendes straks når man lytter til hans musik.

I sin karriere som solist, har Troels udgivet fem album og en EP: Debuten “Troels Skovgaard” fra 2003, dobbeltalbummet “No Matter How Far I Go” fra 2006 samt “The Album - Songs of Life, Love and Lies” fra 2013. EP’en “Someday My Ship Will Come In” fra 2021, vinylalbummet “Instrumental Journey” fra 2021 og nu albummet “SELECTED” fra efteråret 2022.

Fra disse udgivelser er adskillige numre blevet spillet regelmæssigt på DR. Både P3, P4 og P5 har taget Troels til sig, og både UK-vinder singlen “Wash My Blues Away” og den seneste single “Treat Me Nice” fra Selected har fundet vej til DR’s playlister.

Line-up:
Troels Skovgaard (vokal, guitar)
Michael Sunding (pianist)
Dan Rasmussen (bas)
Niels Ratzer (trommer)

Om sine Friends fortæller Troels:

Michael Sunding
”Det var en lørdag aften, ovenikøbet en svedig én af slagsen. Scenen var Fatter Eskild i Aarhus, og her mødtes Dan, Michael og jeg til en overjordisk, fed jam. Siden har vi ikke set os tilbage. Michael er en legesyg og sprudlende musiker og en fantastisk pianist med rødder i Gospel, soul og jazz. Og når mine egne indspilninger bobler og slår gnister, så er det ikke mindst Michaels fortjeneste.”

Dan Rasmussen
”Hvem er det? tænkte jeg tilbage i 1997. En ung fyr, lige dér i tv-studiet med supergodt greb om bassen, hvorfra der aldrig undslap én eneste forkert tone. Og så var han groovy som bare pokker! Det var selvfølgelig Dan – Dan Rasmussen – mester-bassist i alle genrer, særligt Gospel. Vi har senere spillet tonsvis af aftener sammen, og jeg kan prale af at Dan er med på de fleste af mine egne indspilninger.”

Niels Ratzer
”Niels’ og mit venskab og musikalske makkerskab går tilbage til 80’erne. Vi mødtes ofte i forskellige studiesammenhænge. Jeg var allerede fan af Niels. Han spillede i bandet Frontline, og gjorde dybt indtryk på mig med sit musikalske nærvær og sin virtuositet. Det blev til senere utallige opgaver i alle ender og kanter af showbizz, og udover det, er det bare kanon hyggeligt at være i selskab med Niels. Han har altid mange gode ideer, og heldigvis findes mange af dem på mine udgivelser.”


Genre:Blues
Bemærk:Unummererede siddepladser
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Domen, Kampeløkken Havn, Allinge

WEBSITE

VIDEO

VIDEO


27 MAJ MUGLY FOX

LØR / 20:00 / Forsalg: 80,- / Dør: 100,-

Rock / Dørene åbnes 19:00 / Raschs Pakhuz

Punk/Rock trioen Mugly Fox spiller energisk rockmusik med et twist af punk. Bandet består af Emil Puris (Guitar & Vokal), Oliver Bjerrehuus (Bas) og Jonas Østergaard (Trommer).

Bandet blev etableret i efteråret 2020 efter nogle gode jam sessions. Emil har en karakteristisk stemme og en unik måde at spille guitar på. Det samme kan siges om Oliver, som gennem de sidste 20 år har udviklet sin egen bas stil, som bidrager til Mugly Fox’ livlige lyd. Jonas banker sine to pinde med masser af kraft og sved på Ludwig trommen.

Sammen forsyner Mugly Fox publikum med energiske sange, hvor kombinationen af harmoniske melodier går hånd i hånd med en dynamisk og stærk optræden. Det er en imponerende trio som har udviklet deres egen rå lyd, og det er tydeligt at de elsker at spille sammen. Mugly Fox er et band som skal opleves live.


Genre:Rock
Bemærk:Kombineret stå-/siddekoncert - unummererede siddepladser.
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Raschs Pakhuz

VIDEO

VIDEO


28 MAJ BURNIN RED IVANHOE - I SVANEKE

SØN / 20:00 / Forsalg: 160,- / Dør: 180,-

Rock / Dørene åbnes 19:00 / Kulturhuset FREM, Svaneke Bio, Brænderigænget 10, 3740 Svaneke

I mere end 50 år har Burnin Red Ivanhoe været et fast begreb i dansk musik. Altid genkendelig, altid udtryk for en bestemt måde at gå til musikken på, en unik lyd og en særlig holdning til det at spille musik for publikum.

I begyndelsen hed det syrerock. I dag er det en del af kulturarven.

Det nye er …… at der heldigvis ikke er ret meget nyt: Energien er usvækket og repertoiret langtidsholdbart. Burnin Red Ivanhoe er blandt de få bands i hele verden, der i levende live har stået distancen siden midt i 60’erne.

Historien
I årenes løb har Burnin Red Ivanhoe stået på scenen mere end 1.000 gange. Udover i Skandinavien har de været i UK, Tyskland, Frankrig og Indien. De har spillet koncerter og været på koncertturneer med blandt andre Incredible Stringband, Uriah Heep, Jimi Hendrix og Black Sabbath. De har desuden medvirket i mange både danske og internationale radio- og tv-programmer foruden i flere film. Ud over et større antal piratudgivelser og opsamlingsplader har de indspillet og udsendt 11 albums, hvoraf flere indgår i enhver rockentusiasts grundsamling. Debutalbummet ”M144” fra 1969 har således status som ét af nyere danske musiks betydeligste udgivelser.

I dag
Karsten Vogel har som komponist, musiker og kapelmester været i orkestrets frontlinje helt fra starten i 1967. I mange år var desuden Kim Menzer en vigtig figur på scenen, men en svækket hørelse har gjort det vanskeligt for ham at orientere sig i musikken, og som konsekvens heraf har han trukket sig ud af orkestret. Lone Selmer har så med overbevisende vokal og sikkert keyboard i de senere år i stigende grad været med til at tegne Burnins profil, og hun har som ny frontfigur mødt stor begejstring hos både et trofast stampublikum og hos mange nytilkomne fans. Den centrale rolle som guitarist og sanger bliver på forbilledlig vis varetaget af Jens Runge, der i usædvanlig grad har levet sig ind i den særlige burnin’ske ånd. Burnin Red Ivanhoes musik har altid baseret sig på en formidabel rytmegruppe, og med Klaus Menzer bag trommerne og Assi Roar på bas er den linje fastholdt. Denne besætning sikrer både orkestrets traditioner og hele væremåde samtidig med, at der er garanti for det høje energiniveau.

Koncerterne
Med sange som ”Ivanhoe i Brøndbyerne”, ”Tingel-tangel manden”, ”Rotating Irons” og ”Ridder Rød” på programmet spiller Burnin Red Ivanhoe sig lige ind i tre generationers danske hjerter. Repertoiret er desuden blevet styrket med flere overbevisende nye numre.
Fælles for alle Burnin-job er – udover dette klassiske sæt sange – stor spilleglæde, musikalsk slagkraft, stor opfindsomhed og et uberegneligt sceneshow.
Oplevelsen af at være der selv.
Den ægte vare.


Genre:Rock
Bemærk:Siddende koncert - unummererede pladser. Medlemmer af NoName Svaneke og kan købe forsalgsbillet for kr. 120,-
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Kulturhuset FREM, Svaneke Bio, Brænderigænget 10, 3740 Svaneke

VIDEO


02 JUN NORDLY - I SVANEKE

FRE / 19:30 / Forsalg: 80,- / Dør: 100,-

Singer/songwriter / Dørene åbnes 18:45 / Svanekegaarden, Skippergade 6, 3740 Svaneke

Den 2. juni kommer Nordly til skønne Svanekegaarden og giver en stemningsfuld koncert i den lyse forsommeraften.

Nordly er en svensk/dansk indie/folkduo med base i København som består af AnnaMia Lindblom (Sverige) på sang, mundharmonika og guitar. Frederik Breith-Mortensen (Danmark) på klaver, guitar og sang. Nordly’s lyd kan beskrives gennem ord som: nærværende, klar, enkel, blød og varm.

Bandet kan lide at arbejde med kontrasterne med AnnaMias lyse feminine stemme og Frederiks mørke stemme samt AnnaMias dirty guitar som står i kontrast til Frederiks smukke klare klaverspil. Deres single “Jag saknar att drömma” har en drømmende stemning og har plays på DR P1, P4, P5 og P8.


Genre:Singer/songwriter
Bemærk:Unummererede siddepladser
Dørene åbnes:Kl. 18:45
Sted:Svanekegaarden, Skippergade 6, 3740 Svaneke

VIDEO


21 JUL FRANKIE SIXFINGER & THE OFFENDERS

FRE / 20:00 / Forsalg: 150,- / Dør: 175,-

Blues / Dørene åbnes 19:00 / Udendørs i Musikhuzets hyggelige gårdhave

Frankie Sixfinger er et sprudlende og dynamisk Blues'n Boogieband, som er inspireret af flere forskellige genrer - og er et produkt af kærlighed til Blues, Soul og først og fremmest Boogie klaver. Det bliver mestret af selveste Frankie Sixfinger og hans livsbekræftende og virtuose Pianoextravaganza.

Frankie Sixfinger har formået at skabe sig et navn på de danske bluesscener – og har fået en stor følgerskare, som trofast kommer til vores koncerter og danser sig igennem en glad aften – For det er netop dét vi kan – Sprede glæde – Skabe smil – og levere tykt swingende Blues, som er svært at sidde stille til.

Vi er:
Frankie Sixfinger / Klaver
Lars Gertsen / Vokal & Sax
Claus Nielsen / Trommer
Peter Hansen / Bas
Nikolaj Brandt / Guitar
Fats Jensen / Mundharmonika
Dennis Olsen / Altsaxofon
Peter Holten / Baritonsaxofon
Gorm Nielsen / Trompet

Derudover har vi ofte gæstemusikere med – f.eks Søren Malling, Jes Holtsø, Morten Wittrock, Per Abildtrup oma.


Genre:Blues
Bemærk:Siddende og dansende koncert
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Udendørs i Musikhuzets hyggelige gårdhave

WEBSITE


17 SEP CARA

SØN / 15:00 / Forsalg: 150,- / Dør: 175,-

Irsk folkemusik / Dørene åbnes 14:00 / Musikhuzet

Et multi-internationalt band med irske, skotske og tyske medlemmer.

CARA turnerer verden over med unikke fortolkninger af keltisk musik, solidt forankret i den irske og skotske tradition, og præsenterer innovative arrangementer af traditionelt materiale sammen med anmelderroste originale kompositioner.

"Cara sound like Cara - there can't be a higher recommendation“
Folker! Magazine (Germany)

Med de to kvindelige forsangere kombinerer CARA vokal, klaver, violin, fløjte, guitar, sækkepibe og harmonika og leverer karismatisk tilstedeværelse på scenen.

De har stået øverst på plakaten på nogle af de største musikfestivaler med irsk musik og tiltrukket et stort publikum i USA, Australien, Tyskland, Irland, Skotland, England, Frankrig, Holland, Belgien, Østrig, Schweiz og Danmark.

Med to Irish Music Awards (Bedste nye irske kunstner 2010 og Top Group 2011), "Freiburger Leiter" 2018-prisen, fem studie- og to live-albums samt utallige optrædener , navigerer CARA ubesværet i rummet mellem tradionelt, sanger /sangskriver, “nu-folk” og akustisk pop. De lyder så glade og fulde af begejstring, at hardcore traditionel musikfans forenes med elskere af akustisk musik, og til sidst ender de alle med at danse og synge sammen.

"A world class band in top form."
Irish Music Magazine

"They boldly go where others fear to tread"
The Irish Times, Siobhán Long

„An outstanding concert band“
(Boston Irish Reporter, USA)

"a musical force to be reckoned with...they can really fly".
The Scotsman, Jim Gilchrist rating **** 4 stars

"They’ve been achieving wonders on the Celtic circuit. Look out for them!”
Iain Anderson, BBC Radio2

Om musikerne i bandet:

Gudrun Walther (vokal, violin, diatonisk harmonika) blev opdraget i et spillemandsdynasti med irsk, tysk og fransk folkemusik og begyndte at spille traditionel musik på violin i en alder af seks år. At synge er noget, Gudrun har lavet hele sit liv. Tilsyneladende sang hun med på Irish Rebel-sange, før hun kunne tale sproget.

Gudrun er en af Tysklands mest eftertragtede og velrespekterede traditionelle musikere. Hun spiller tysk traditionel musik sammen med Jürgen i et band kaldet "Deitsch", hvilket giver dem et stort ry i deres hjemland. De er også en del af det skotsk-tyske band "Litha", sammen med Aaron Jones (Old Blind Dogs, Kate Rusby Band) og Claire Mann (Ex-Tabache).

Hun har vundet adskillige priser med sin musik og sine indspilninger (German Folk Award, German Critics Award), gæstede mange genreoverskridende albums (El Houssaine Kili, Söhne Mannheims, Le Concert Spirituel), optrådt som solist med et stort orkester (Staatsphilharmonie Rheinland- Pfalz) og arbejdet som producer og co-producer i studiet. Hendes originale sange og melodier er en integreret del af Cara, og nogle er blevet coveret og indspillet af folk-bands i USA og Storbritannien. I 2016 blev hun bedt om at gæste hos det verdenskendte irske band, Téada, og udfylde for Sligo spillemandsmester Oisín MacDiarmada. I 2022 udgav hun et trioalbum med Damian McKee (Beoga) og Aaron Jones (Old Blind Dogs), og begyndte at turnere i sin nye duo med den verdenskendte knapharmonikaspiller, Andy Cutting fra England.

"Gudrun Walther could certainly hold her own in any Irish musical setting.“
Dirty Linen Magazine

"Her energy and stage presence was a joy to watch and she led the band through a set of tunes and songs that were just fantastic. It was a truly magic set. The festival stars of this year"
- Ceol Cholasa, Colonsay Folk Festival

Kim Edgar (vocals, piano)
Baseret i Edinburgh har singer songwriter Kims intensitet og intimitet i optræden ført til, at hun er blevet beskrevet som Skotlands helt egen Tori Amos (Sunday Herald). Kims sange, som tiltrækker femstjernede anmeldelser for sine indspilninger og liveoptrædener, afspejler hendes klassiske klaverbaggrund og hendes interesse for gyser, eventyr, feminisme og socialhistorie, som hun studerede under sin uddannelse i engelsk sprog og litteratur. Kim "kombinerer fortællinger om modig ærlighed med mørke lækre melodier" (Spiral Earth), og laver sange, der er "mærkeligt opløftende, på trods af de velformulerede, dystre tekster" (The BIG Issue). Hendes debutalbum, "butterflies and broken glass" (2008) modtog en femstjernet anmeldelse i Skotland i søndags, og hendes opfølgning, "The Ornate Lie" (2012) blev også anmelderrost, idet hun blev placeret som nummer 11 i de bedste skotske albums i 2012 (Sunday Herald), nomineret til bedste album (Spiral Earth) og prissat Ugens sangskriver (Iain Anderson, BBC Radio Scotland).

"Stories Untold" (2016) blev produceret af CARA bandkammerat Jürgen Treyz, og modtog også en femstjernet anmeldelse fra Spiral Earth, som sagde, at hun "formentlig er en af de bedste sangskrivere i Storbritannien i dag". Kim er også kommet i søgelyset som medlem af det genrehoppende kollektiv The Burns Unit, hvis debutudgivelse, "Side Show" (2010) blev budt varmt velkommen med optrædener på Cambridge Folk Festival, på Later With Jools Holland og for HRH The Queen, med bandkammeraten Karine Polwart.
Hendes udgivelse i 2023, "Consequences", ser hende samarbejde med folk som Boo Hewerdine, Ron Sexsmith, Horse og andre.

“Kim Edgar combines narratives of courageous honesty with darkly delicious melodies”
- Spiral Earth

Simon Pfisterer (irsk sækkepibe)
Simon trådte til i 2021, da den tidligere sækkepibespiller Hendrik Morgenbrodt skadede sin hånd, og dermed måtte lære det fulde koncertrepertoire med meget kort varsel – efter at have aldrig spillet med bandet før – og gjorde et fantastisk stykke arbejde! Oprindeligt fra Bayern i Tyskland begyndte han at spille forskellige slags sækkepiber i en alder af 8 år og fandt endelig sin kærlighed til irsk musik og især de irske såkaldte uilleann pibere i 2011. Simon afsluttede for nylig BA-uddannelsen i irsk traditionel musik og dans på Irish World Academy of Music and Dance i Limerick.

Under sine studier deltog Simon i klasser under undervisning af Blackie O'Connell og forskellige gæstevejledere.
Simon har optrådt med sine bands, projekter og som soloartist på festivaler og koncerter over hele Europa, i Kina og USA og har udgivet sit første soloalbum (et dobbeltalbum!) i 2022 til stor kritik. Lanceringskoncerten på Ennis Trad Festival (Irland) gik en storm!

„The album (Live) is full of Cara’s standout performances, for me the high point is the slow air (…), which draws every last ounce of emotion from the pipes.“
(Séan Laffey, Irish Music Magazine)

Jürgen Treyz (guitar, dobro, backing vocals) studerede guitar på MGI i München. I løbet af den tid blev han også engageret i traditionel og middelalderlig musik. I 1993 grundlagde han indspilningsstudiet Artes, som er specialiseret i akustisk og traditionel musik. Som guitarist, komponist og arrangør har han udgivet over 70 albums med sin egen musik, som involveret i radiospil, teaterstykker og tv-produktioner. Han blev gentagne gange belønnet med den berømte tyske kritikerpris. Som producer og studielydtekniker har han optjent sig selv den største respekt i den tyske traditionelle musikscene.

I 2006 grundlagde han "Deitsch" sammen med Gudrun, et projekt, hvor de arrangerede, indspillede og fremførte tysk traditionel musik i en nutidig stil. Deres to album "Königskinder" og "Heimat" blev modtaget med stor kritikerros, "Heimat" vandt den tyske kritikerpris. De fortsatte deres arbejde som en duo og udgav et dobbeltalbum med tysk og keltisk musik under deres egne navne i 2017. Ved siden af Gudrun er han også fuldtidsmedlem af internationalt succesrige kvartetten "Litha" med de skotske musikere Claire Mann og Aaron Jones , turneret over hele Europa og USA siden 2008. I 2016 begyndte Walther & Treyz at arbejde med projektet "Fiddles & Feet" sammen med den berømte Sligo spillemand, Oisín MacDiarmada og danseren og pianisten Samantha Harvey (USA). I 2018 Juergen udgivet en guitarbog og tutorial-cd, der underviste i fingerstyle-arrangementer til for længst forsvundne tyske traditionelle instrumentalstykker, udgivet af det berømte guitarlabel "Acoustic Music“.

"Cara’s adroitness in arrangements (Treyz in particular) is much in evidence here "
– Boston Irish Reporter

"Treyz hits the high mark though, with his complicated compositional arrangement on Odd Rhythms "
- Eileen McCabe, Irish Music Magazine


Genre:Irsk folkemusik
Bemærk:Unummererede siddepladser. Medlemmer af Jazzklub Bornholm kan købe forsalgsbillet for kr. 100. Unge u. 26 år kan købe billet i forsalg for 50 kr.
Dørene åbnes:Kl. 14:00
Sted:Musikhuzet

WEBSITE

VIDEO


13 OKT SIMON JUL

FRE / 20:00 / Forsalg: 295,- / Dør: 330,-

Comedy / Dørene åbnes 19:00 /

"så langt, så godt" – 25 års ustyrligheder.

Simon Jul har gennem 25 år været en institution i den danske underholdningsbranche og det deler han nu ud af for første gang. Simon tager publikum med på den vanvittige rejse, hvor vi skal høre om Banjos Likørstue, Mujaffa-spillet, Det Røde Kapel, Malk De Koijn, Suspekt, Michelin-restauranter, Radio24Syv. Og så lidt om det også at blive slagter. Ingen har så stor en bagage som Simon Jul og en aften i hans selskab bliver med eftertænksomhed, gråd, lummerhed og måske hulkende grin… Og som om det ikke var nok, så har Simon har også guitaren med.

Alt i alt en aften hvor Simon Jul åbner livets dagbog helt uden grænser. Alle følelsesregistre vil blive berørt. Det er ikke standup, det er ikke foredrag, det er ikke teater, men det er Simon Jul som formidler om Simon Jul, som kun Simon Jul kan.

Så velkommen til en uforudsigelig, gakket og morsom aften.


Genre:Comedy
Bemærk:Unummererede siddepladser. Unge u. 26 år kan købe billet i forsalg for 250 kr.
Dørene åbnes:Kl. 19:00

VIDEO


14 OKT EVERYBODY´S TALKING

LØR / 20:00 / Forsalg: 250,- / Dør: 275,-

Pop / Dørene åbnes 19:00 / Musikhuzet

Rocklegenden, Popdrengen og Kongen af Ribe behøver efterhånden ingen nærmere introduktion. Når Billy Cross, Jimmy Bacoll og Lars Maasbøl optræder sammen, er der garanti for en usædvanlig musikalsk oplevelse.
På scenen er der tre barstole, tre mikrofoner og et hav af guitarer.

Blander man de dele med uovertruffet vokalarbejde, sublimt guitarspil og venskabeligt mundhuggeri – så har man EVERYBODY'S TALKING.


Genre:Pop
Bemærk:Siddende koncert - unummererede siddepladser.
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Musikhuzet

VIDEO


21 OKT SEBASTIAN BAND

LØR / 20:00 / Forsalg: 395,- / Dør: 450,-

Poprock / Dørene åbnes 19:00 / Musikhuzet

UDSOLGT FOR KØRESTOLSBRUGERE

--

Ekkodalshuset og Musikhuzet i samarbejde om stor koncert.

På utallige opfordringer fra publikum hos både Restaurant Ekkodalshuset og i Musikhuzet, samarbejder de 2 spillesteder nu om at præsentere Sebastian Band på Bornholm. Koncerten under navnet AFTENTUR OG STJERNESKUD afholdes den 21. oktober i Musikhuzet.

De 2 spillesteder har tidligere samarbejdet om koncerter med bl.a. Anders Blichfeldt, og Tørfisk, og det har længe været et stort ønske at arrangere en stor koncert sammen. De 2 spillesteder håber på flere samarbejder fremover, og gerne i Ekkodalen næste gang.

Ekkodalshuset der er kendt for deres kæmpe tarteletter, men også som et spillested der arrangerer en række populære større udendørs koncerter hen over sommeren. Musikhuzet er regionalt spillested for hele Bornholm, og arrangerer årligt selv ca. 100 koncerter, samt arrangementer med eksterne arrangører.

Alle har noget at se frem til, når troubadouren med band indtager scenen i Musikhuzets store sal og gavmildt giver sit publikum et udsøgt udpluk af sange fra et halvt århundrede.

Når lyset bryder frem - Hvis du tror du er noget - Måske ku vi - Du er ikke alene - Romeo - Den lille malkeko – Hodja fra Pjort – Stilhed før storm - er blot enkelte sange fra Sebastians store bagkatalog. I 2020 udkom Sebastians seneste album Live - hele vejen. Albummet røg helt til tops på IFPIs hitliste, som er Danmarks officielle hitliste. Til koncerten vil der også være nye sange fra det nye album der udkommer i 2023.

Med på scenen har Sebastian nogle af Danmarks bedste musikere. Holdet består af:

Sebastian (vokal, guitar)
Nils Henriksen (elguitar)
Klaus Menzer (trommer)
Henrik SP Poulsen (bas)
Perry Stenbäck (guitar og strengeinstrument, kor, mm.)
Gry Harrit (sang)
Anne Seier (sang og percussion)
Peter Dencker (keyboards, harmonika, kor, mm.)Arrangør: Musikhuzet i samarbejde med Restaurant Ekkodalshuset


Genre:Poprock
Bemærk:Siddende koncert - unummererede siddepladser.
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Musikhuzet
Arrangør:Musikhuzet i samarbejde med Restaurant Ekkodalshuset

27 OKT STINE BRAMSEN - ”THE ACOUSTIC TOUR”

FRE / 20:00 / Forsalg: 370,- / Dør: 370,-

Pop / Dørene åbnes 19:00 / Musikhuzet

STINE BRAMSEN ANNONCERER ‘THE ACOUSTIC TOUR’

Storroste Stine Bramsen samler nogle af landets dygtigste kvindelige musikere til akustisk Danmarksturné i efteråret 2023 ovenpå hendes anmelderroste soloalbum ”Blonde & Blank”

Roserne er nærmest væltet ned over Stine Bramsen på det seneste. Ikke blot på grund af hendes fantastiske soloalbum ”Blonde & Blank”, men også for hendes præstationer på de danske livescener. Det er blevet til 5 stjerner i adskillige dagblade og beskrivelser som stærk, perfekt, strålende, klasse, sårbar, forrygende, skarp og en sej kaptajn.

Nu annoncerer Stine Bramsen ”The Acoustic Tour”, hvor hun spiller 19 akustiske koncerter over hele landet, og med sig har hun for første gang i karrieren, et hold af udelukkende kvindelige musikere: Kajsa Vala på guitar, Emilie Espichicoque på perkussion og Anja Kolyova på bas.

”Jeg startede karrieren i et drengeband (Alphabeat), som jeg både boede, turnerede og lavede plader med. Nu har jeg lyst til at prøve, at være omkring kvinder både på og bagved scenen, og se hvordan det er, og hvad det gør ved mig og musikken live”, udtaler Stine Bramsen.

Den kommende akustiske turné kommer til at kredse omkring sangene fra det anmelderroste soloalbum ”Blonde & Blank”.

Et album der er blevet hyldet, med citater som: ”et mageløst og modent soundtrack til den moderne kvindekamp (GAFFA)”, ”… hun tager opgøret og siger fra. På en elegant og insisterende måde – og på alle kvinders vegne (Politiken)”, hun ”… mestrer poppens ABC med traditionelt forankret håndværk på internationalt niveau (Ekstra Bladet)”.

”Jeg glæder mig til at komme i øvelokalet og arbejde med både sangene fra det nye album, men også de seje kvinder jeg har med mig, der hver især har gang i nogle spændende projekter ved siden af. Jeg tror på at vi både kan inspirere og udfordre hinanden, give mine sange et nyt udtryk, og publikum en ganske særlig musikalsk oplevelse.” siger Stine Bramsen.

Bandet består af den gudsbenådede guitarist Kajsa Vala, der også er soloartist i eget navn. Hun har bl.a. udgivet to soloalbums samt spillet anmelderroste koncerter over hele landet. Emilie Espichicoque er både trommeslager, perkussionist, sanger og danser, og arbejdet i øjeblikket på sit første soloalbum i eget navn. Anja Kolyova spiller til daglig bas i Total Hip Replacement.

Stine Bramsens ”The Acoustic Tour” bliver sat til salg onsdag d. 8. marts kl. 10:00.

Koncerter
Fr. 22/9 – Aars, Vesthimmerland Kulturhus Alfa
Lø. 23/9 – Birkerød, Mantzius Live
On. 27/9 – København, Bremen Teater
To. 28/9 – Holbæk, Rotationen
Fr. 29/9 – Aalborg, AKKC, Europahallen
Lø. 30/9 – Esbjerg, Tobakken
To. 5/10 – Silkeborg, Kedelhuset
Lø. 7/10 – Hørsholm, Trommen
To. 12/10 – Hillerød, Støberihallen
Fr. 13/10 – Nyborg, Bastionen
Lø. 14/10 – Taastrup Teater og Kulturhus
Lø. 21/10 – Brande, Remisen
Sø. 22/10 – Aarhus, Train
Fr. 27/10 – Rønne, Musikhuzet Bornholm
Lø. 28/10 – Næstved, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
On. 1/11 – Skanderborg, Kulturhuset Skanderborg
To. 2/11 – Holstebro, Musikteatret
Fr. 3/11 – Køge, Bygningen
Lø. 4/11 – Frederiksværk, Gjethuset


Genre:Pop
Bemærk:Unummererede siddepladser.
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Musikhuzet

VIDEO


28 OKT NIARN

LØR / 21:00 / Forsalg: 270,- / Dør: 295,-

Hiphop / Rap / Dørene åbnes 20:00 / Musikhuzet

Vi har sat en begrænset pulje Early Bird billetter til salg for 135 kr. - HALV PRIS - først til mølle! -

Niarns Himmelfart

I år blev Niarns genopstandelse en realitet med en Danmarks tour, som rapperen netop har rundet af med en udsolgt koncert i VEGA. Her annoncerede antihelten fra Dobbelt A også, at han slutter rejsen i 2023, hvor han besøger 8 danske byer.


”Jeg siger ikke, jeg forsvinder for evigt, jeg siger bare, nu tager vi en sidste tour i denne omgang”
- Niarn

I 2021 kunne Niels Roos dele med sine mange fans, at Niarn genopstod, da han annoncerede en koncert VEGA, der blev meldt udsolgt på få timer. Én koncert blev til en tour i hele landet, og publikum kunne efter næsten et årtis stilhed fra Niarn opleve

Genopstandelsen af en Danmarks største rappere. Myten om Niarn er i den grad blevet til virkelighed, og i 2023 slutter han rejsen med en sidste tour.

“Det har virkelig været overvældende at komme ud og mærke folks energi igen efter så mange år i graven. Jeg kan mærke, at Niarn har fxxking mere at give af! Og hvad kommer efter Genopstandelsen – det gør Himmelfarten. Den tid er kommet nu.”

Niarn bragede for alvor ind på den danske hiphop-scene i 2004 med sit debutalbum Årgang 79’, der indbragte rapperen en guldplade. Debuten fulgte han op med den lige så store succes Antihelt to år senere.

Med succesen fulgte endnu et album; Rød Aaalborg, et travlt liv med utallige timer på landevejene, tid i backstagelokaler med køleskabe fyldt med fristelser, og den gentagende fest til den lyse morgen. Et liv i overhalingsbanen, der kom til en brat ende, da Niarn forsvandt ind i fristelserne og satte misbrug over menneske, som endte i livstruende følger og en tur på intensiv. Året efter, i 2014, meddelte Niels Roos i Aftenshowet på DR1, at han stoppede karrieren under navnet Niarn.

Anno 2022 har Niels Roos levet i ædruelighed siden sin indlæggelse. Han er blevet far og har brugt sin tid på at fortælle om Niarn i form af foredrag, bøger og dokumentarfilm.


Genre:Hiphop / Rap
Bemærk:Stående koncert.
Dørene åbnes:Kl. 20:00
Sted:Musikhuzet

VIDEO


04 NOV SMUKKE MØLLER - GASOLIN & KIM LARSEN

LØR / 20:00 / Forsalg: 250,- / Dør: 275,-

Pop / Musikhuzet

Smukke møller lægger selvfølgelig vejen omkring Bornholm i år også. Vi kan ikke lade være!

Så spænd jer fast i tidsmaskinen endnu en gang.

Kom og syng med på alle sangene fra Gasolin’ og Kim Larsens folkelige og lune univers.


Genre:Pop
Bemærk:Kombineret stå og siddekoncert uden mulighed for at bestille siddeplads - kom tidligt, hvis du ønsker siddeplads.
Sted:Musikhuzet

17 NOV ISSE

FRE / 21:00 / Forsalg: 150,- / Dør: 175,-

Pop / Dørene åbnes 20:00 / Raschs Pakhuz

Hun blev kåret som "Årets Danske Pop Talent" i januar 2018, og siden har ISSE haft en aktiv musikkarriere. Hun har udgivet 2 EP'er og en håndfuld singler, som alle er blevet spillet på P4 og/eller P5 samt flere lokalradioer, og alle sangene er streamet mere end 150.000 gange i alt. Derudover har hun spillet mere end 100 koncerter rundt i Danmark i eget navn hos landets spillesteder, i folks stuer og haver og på festivaler.

Kompromisløst skriver ISSE om genkendelige følelser og folder sit hjerte ud, når historierne bag sangene fortælles med en ærlighed, der til tider kan gøre ondt og sammensættes med iørefaldende melodier, som sætter sig hos publikum.

I april 2022 udgav hun sit debutalbum "Gør Dit Hjerte Stolt", som blev spillet på P5 og mange lokalradioer og fik flotte ord med på vejen af anmelderne:

"Gennemført. Seriøst arbejde. Lytte lækkert. Det er umiddelbart de første ord, der falder mig ind efter de første par gennemlytninger af ”Gør dit hjerte stolt"." - Side 33

"Det er en vellykket debut med et seriøst flot og velproduceret stykke musikalsk håndværk" - The Love for Music and Concerts

"Debutalbummet indeholder 10 numre, som ISSE har skrevet melodier og tekster til, og mange af dem er de rene ørehængere. Men det er egentlig lidt synd at fremhæve nogle numre fremfor andre, da albummet er en helhed, hvor man kommer rundt om hele livets spektre." - Rootszone

Om ISSE som liveartist:

"Isse har en utrolig fængslende smuk og stærk vokal, der favner bredt og rammer klokkerent ind hos den der lytter. Med sin trio leverede hun en suveræn intim koncert, som både publikum og SIDE 33 ikke ville være foruden. ISSE er en sangerinde, der har hele pakken. Den venter kun på at blive pakket helt ud, og opdaget af endnu flere." - Side 33

"Med stor ærlighed og gode melodier, der er iørefaldende, er hun en fornyelse til rootsscenen" - Rootszone

"Sange der tekstmæssigt indeholder så meget solid dybde og nerve, at man blev fuldstændig tryllebundet og fascineret." - Side 33 om live-koncert hos Gimle i Roskilde.

"Ganske enkelt befriende med en artist, der bruger sig selv, sit liv, og sin verden omkring, til at udtrykke sig i nogle tekster, der er værd at tænke over." - Side 33.

"Isse viser, at genrer pop, rock og folk kan kombineres" – Rootzone


Genre:Pop
Dørene åbnes:Kl. 20:00
Sted:Raschs Pakhuz

VIDEO

WEBSITE


18 NOV CAROLINE HENDERSON - I RØNNE KIRKE

LØR / 16:00 / Forsalg: 345,- / Dør: 345,-

Julekoncert / Dørene åbnes 15:00 / Sct. Nicolai Kirke, Kirkepladsen 20, Rønne

CAROLINE HENDERSON ER TILBAGE MED SINE VELKENDTE OG MUSIKALSKE JULEKONCERTER I KIRKER

Publikum kan allerede nu begynde at glæde sig til et kærligt genhør i fantastiske intime rammer, når Caroline Henderson sammen med pianist Nikolaj Hess og guitaristen Gustaf Ljunggren, spiller deres populære julekoncerter i kirker til november og december. Det er efterhånden blevet en tradition for Caroline Henderson at besøge kirker landet over – faktisk er det fjortende år i træk, at hun spiller julekoncerterne.

Caroline glæder sig og udtaler:
”At være på turné med mine julekoncerter i landets smukke kirker, som for mig repræsenterer tradition og fællesskab, er den bedste julegave jeg kan ønske mig. I kirkerummet klinger musikken særlig smukt, og følelsen af, at være en lille del af noget meget større indgyder til varme og lys i årets mørkeste tid. Det er så dejligt at se alle aldersgrupper til koncerterne – venner, kærester, bedsteforældre med børnebørn, der alle stimler sammen i vintertiden. Det er mit håb, at jeg, Nikolaj Hess og Gustaf Ljunggren gennem musikken måtte give publikum lidt ørenlyd i en travl tid, når vi inviterer til hjerternes fest. Jeg er dybt taknemmelig for den tradition vi sammen med jer har skabt, og glæder mig til, at se både velkendte og nye ansigter igen!”

Publikum kan forvente en stemningsfuld koncert med sange fra ind-og udland, danske og skandinaviske juleklassikere, og som altid lidt nye overraskelser på sætlisten til en kærkommen julekoncert i vintersolhvervstiden. Julekoncerterne giver utrolig meget plads til Hendersons fantastiske vokal og til anekdoter omkring hendes opvækst, julens betydning og selvfølgelig omkring de intime rammer, som kirken giver.

Caroline Henderson har gennem årene markeret sig som en af de stærkeste sangerinder i nyere dansk musikhistorie med et musikalsk udtryk, der henter inspiration i både jazz, blues pop og elektroniske toner. CV’et byder på alt lige fra sangerinde, skuespiller på både teaterscenen og i TV-serier både i ind-og udland.

Gennem årene er det blevet en tradition for tusindvis af danskere at tage ind og opleve Caroline Hendersons julekoncerter. Til november og december kan publikum og fans opleve Caroline Henderson i selskab med Nikolaj Hess og Gustaf Ljunggren.

Koncerter
Lø. 18/11 – Rønne, Rønne Kirke kl. 16:00
Sø. 19/11 – Hillerød, Støberihallen kl. 16:00
Ti. 21/11 – Silkeborg, Mariehøj Kirke kl. 20:00
On. 22/11 – Kolding, Brændkjærkirken kl. 20:00
To. 23/11 – Esbjerg, Sædden Kirke kl. 20:00
Lø. 25/11 – Fredericia, Christianskirken kl. 15:00
Sø. 26/11 – København NV, Grundtvigs Kirke kl. 16:00
Sø. 26/11 – København NV, Grundtvigs Kirke kl. 19:00
Ma. 27/11 – Odense, Ansgars Kirke kl. 20:00
Ti. 28/11 – Aalborg, Ansgars Kirken kl. 20:00
On. 29/11 – Charlottenlund, Messiaskirken kl. 20:00
Lø. 2/12 – Helsingør, Sct. Mariæ Kirke kl. 15:00
Sø. 3/12 – Nysted, Nysted Kirke kl. 15:00
Ti. 5/12 – København V, Elias Kirke kl. 17:00
Ti. 5/12 – København V, Elias Kirke kl. 20:00
On. 6/12 – Klampenborg, Bellevue Teatret kl. 20:00
Lø. 9/12 – Aarhus, Sct. Pauls Kirke kl. 15:00
Lø. 9/12 – Aarhus, Sct. Pauls Kirke kl. 18:00
Sø. 10/12 – København K, Christians Kirke kl. 15:00
Sø. 10/12 – København K, Christians Kirke kl. 18:00
On. 13/12 – Viborg, Vestervang Kirke kl. 20:00
To. 14/12 – Jelling, Jelling Kirke kl. 19:30
Lø. 16/12 – Køge, Boholte Kirke kl. 15:00
Ti. 19/12 – København Ø, Skt. Jakobs Kirke kl. 17:00
Ti. 19/12 – København Ø, Skt. Jakobs Kirke kl. 20:00
To. 21/12 – København Ø, Den Svenske Kirke kl. 17:00
To. 21/12 – København Ø, Den Svenske Kirke kl. 20:00

Arrangør: Lions Club Rønne.


Genre:Julekoncert
Bemærk:Unummererede siddepladser.
Dørene åbnes:Kl. 15:00
Sted:Sct. Nicolai Kirke, Kirkepladsen 20, Rønne
Arrangør:Lions Club Rønne.

VIDEO


9 DEC FOLKEKLUBBEN

LØR / 20:00 / Forsalg: 350,- / Dør: 395,-

Poprock / Dørene åbnes 19:00 / Musikhuzet

Folkeklubben annoncerer nyt album og stor turné

Folkeklubben udgiver nyt album til foråret og drager på stor efterårsturné. Under titlen ’Mere end en klub tur’ kommer bandet hele landet rundt med 25 koncerter til efteråret 2023.

Det er gået stærkt for Folkeklubben de sidste par år. Det brede gennembrud kom med hits som ’Fedterøv’, Suspekt-samarbejdet ’Danmark/Danmarksfilm’ og albummet ’Sort Tulipan’.

Seneste udspil ’Børn af den tabte tid’ strøg direkte ind som nr. 1 på albumhitlisten, og sendte klubben forbi en udsolgt KB Hallen og store koncerter på plænerne i Tivoli i København og Friheden i Århus.

Nyt album
Bandet har brugt vinteren 22/23 i pladestudiet og således rammer landets spillesteder til efteråret med et spritnyt album i ryggen. 11 nye sange. Den sjette plade på bare 12 år. Første udspil fra det nye album forventes at falde i starten af marts, og hele albummet forventes på gaden slut april.

Hvem er Folkeklubben i 2023?
- ”Vi er mere end en klub! Søger du et mere fyldestgørende svar, finder du det på dit lokale spillested til efteråret. Vi glæder os til at spille den nye plade, hits og sange fra bagkataloget. Det var sjovt at spille i en arena som KB-Hallen, men nu glæder vi os til at genbesøge de byer og spillesteder som har givet os så store oplevelser og gjort Folkeklubben til det, vi er i dag - et orkester i bevægelse.”, lyder det fra Kjartan Arngrim, Rasmus Jusjong og Rasmus Dall.

Billetter til efterårs-touren sættes i salg fredag den 24. februar 2023 via spillestedernes hjemmeside, folkeklubben.dk og på sociale medier.

Arrangør: Musikhuzet


Genre:Poprock
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Musikhuzet
Arrangør:Musikhuzet

11 FEB JESPER HEDEGAARD SOUND OF BRASIL 5

SØN / 15:00 / Forsalg: 150,- / Dør: 175,-

Verdensmusik / Dørene åbnes 14:00 / Raschs Pakhuz

Den internationalt anerkendte pianist, komponist og kapelmester, Jesper Hedegaard, som vandt prisen Troféu Caymmi Bahia i Salvador Brasilien, er tilbage i Danmark med ny besætning efter 3 år i Portugal.

Oplev hvad et livs indlevelse i Brasiliansk Musik har betydet for en pianist der valgte at satse alt, da han som 24årig rejste til Sambaens og Bossa Novaens land. Der er lagt op til en enestående koncert som drager publikum ind i sanseligheden og lyden af Brasilien. Publikum kan se frem til Brasiliansk Instrumentalmusik (MIB) som både overrasker og begejstrer. Sound of Brasil 5 appellerer bredt til både Jazz- og Worldpublikum.

Jesper Hedegaard Sound of Brasil har spillet en lang række koncerter i Portugal, Brasilien og Danmark med forskellige besætninger. Nu med 2 førende danske solister i front - Alexander Kraglund og Maj Berit Guassora, samt 2 exceptionelle musikere i rytmegruppen - Rômulo Duarte og Jacob Melchior.

På repertoiret er kompositioner af Brasiliens store mestre som Antonio Carlos Jobim, Hermeto Pascoal, Arismar do Espírito Santo, Adriano Giffoni samt kompositioner af Jesper Hedegaard. Koncerten bevæger sig over rytmer som Samba, Choro, Baião og Samba-canção.

I Danmark har Sound of Brasil optrådt for et begejstret publikum på blandt andet Portalen i Greve, Giant Steps i Svendborg, Lyngby Stadsbibliotek, Paradise Jazz i Huset, Gentofte Hovedbibliotek, Jazzselskabet i Aarhus, Lyngby-Taabæk Jazzklub, Hornbæk Jazzklub, Værket i Randers, Klaverfabrikken i Hillerød, Ministeriet i Ebeltoft, Krudttønden på Østerbro, Kulturhuset Islands Brygge og Tranquebar i København.

Anmeldelser https://jesperhedegaard.dk/dk/anmeldelser/
”En stor mester og komponist – Jesper Hedegaard er bare så dybt forankret i sit stof at der burde stå brasilianer som nationalitet i hans pas” – Thorsten Rasmussen, formand for Hornbæk Jazzklub.

MIB, også kaldet Brasiliansk Jazz, er et destilleret og sammenfattet udtryk af fremtrædende sider af den brasilianske musiktradition som Sound of Brasil hengiver sig til. MIB har siden 60erne gennemgået en markant udvikling og er i dag en af de mest spændende musikalske udtryksformer i Brasilien, fordi den indeholder improvisation, udvidede akkorder og smukke melodier.

Line up: Maj Berit Guassora - trompet, flugelhorn, Alexander Kraglund – violin, bratsch og mundharpe, Jesper Hedegaard – piano, Rômulo Duarte (BRA) – bas, Jacob Melchior – trommer

Om orkesteret

Maj Berit Guassora – trompet, flugelhorn – er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium. Hun er medlem af blandt andet Morten Kargaard Septet, MaLuBa med Marilyn Mazur, Trinelise Væring Band og The Orchestra (ved en lejlighed med ledelse af Egberto Gismonti). Har spillet med Fredrik Lundin Overdrive, Kathrine Windfeld Big Band og DR Big Band med Mike Stern. Maj Berit har medvirket på mange udgivelser og modtog Léonie Sonnings lille legat. Har i en periode studeret perkussion og trompet på Cuba. Underviser på Køge Musikskole, og har arbejdet en del med Alexander Kraglund.

Alexander Kraglund – violin, bratsch og mundharpe – med sin ufornægtelige autencitet og sit medrivende spil har Alexander begejstret publikummer i ind- og udland, siden han i 2011 dimitterede fra Rytmisk Musikkonservatorium i København. Siden har han optrådt med en lang række af Brasiliens ypperste instrumentalister, bl.a. choroguitarist og komponist Rogerio Souza, bassisten Rômulo Duarte og sangerinden Thaís Motta. "Alexander Kraglund Swinger på ægte brasiliansk” - Svend Asmussen

Jesper Hedegaard – pianist, komponist og kapelmester – har specialiseret sig i Brasiliansk Musik siden 1976 og har boet og optrådt i Brasilien i 12 år, hvor han har spillet med en række af Brasiliens ypperste musikere som Celso de Almeida, Paulinho Trompete, Marcelo Martins, Rômulo Duarte og mange andre. I Danmark har Jesper gennem 12 år ledet New Brazilian Quartet og har blandt andet optrådt på Copenhagen Jazzhouse, Vega og Montmartre. I 2012 udgav han Cd’en Time to Change som fik ekstraordinær fin anmeldelse af Jens Lohmann i Jazz Special.

Rômulo Duarte (BRA) – bas – er en af Brasiliens fremmeste bassister. Han har med sit suveræne spil været med helt i top sammen med mange af Brasiliens store mestre som for eksempel Gilberto Gil, Milton Nascimento, Caetano Veloso og Hamilton de Holanda.De sidste 3 år bosat i Danmark hvor han blandt andet har optrådt med Thomas Clausen og i Niels Lan Doky International Jazz Collective.

Jacob Melchior (DK) trommer – flyttede i 1994 til New York, hvor han har boet og optrådt i over 20 år. Jacob har turneret internationalt og optrådt på Montreal Jazz Festival, Londons Notting Hill Carnival, Copenhagen Jazz Festival, Bossa Nova i Italien og The Blue Note i Seoul, Korea. Altid interesseret i at spille samba, realiserede Jacob et af sine mål i løbet af de seks måneder 1990-91, da han boede i Brasilien for at opleve den ægte vare. I Danmark siden 2017 har han spillet med Thomas Clausen, Ben Besiakov, Jesper Løvdal, Bob Rockwell, Kjeld Lauritsen og Thomas Fonnesbæk.

Koncerten med Jesper Hedegaard Sound of Brasil 5 er en enestående chance for at tage et skridt længere ind i det utrolige og fascinerende brasilianske musikunivers – både for musikere og for publikum.


Genre:Verdensmusik
Bemærk:Unummererede siddepladser. Medlemmer af Jazzklub Bornholm kan købe forsalgsbillet for kr. 90. Unge u. 26 år kan købe billet i forsalg for 30 kr.
Dørene åbnes:Kl. 14:00
Sted:Raschs Pakhuz

WEBSITE

WEBSITE

WEBSITE